primal concrete sledge.

2010-12-27 @ 16:06:17
God dag bloggen. Är trött. Har röjt omkring i vardagsrummet; plockat, flyttat, slängt och dammsugit allehanda skräpartiklar med Pantera i bakgrunden, till mina syskons stora förtret. Det var ganska nice. Satsade lite extra för att jag trodde att Döbelnsfolket skulle komma hit och dela julklappar med oss. När mamma kommer hem hon ba "Ja och så kommer Stina och hämtar oss" *trött hjärna gör koppling* *facepalm*.

Jag är så slut så jag vettefan. Middag om en stund. Grandiosa. Mmm...

Alltså fattar ni värdaste grejen? Sökte upp Pantera på Megastore och tänkte ba "a men det blir väl en skiva för typ 130 spänn" och så ba hela deras katalog, 65 kronor styck! Fattar ni hur värt det är, särskilt för en kille med skiv-abstinens som jag?


/V

scavenger of human sorrow.

2010-12-26 @ 16:42:34
God dag! Dagen har varit, som söndagar har en tendens att vara, den tråkigaste dagen på hela veckan och förmodligen på hela lovet. Det har inte hänt något särskilt spännande förutom att typ... ja vafan har hänt? Vi har i brist på annat sett Astrid Lindgrens Jul. Jag har käkat pannkaka och pizza till lunch, det var mumsigt. Ska komma på några fler julrim till imorgon då det blir julklappar med Döbelnsfolket. Annars lär det inte hända mer spännande saker under dagen. Kommer meddela ifall det gör det, däremot.

/V

dagen efter dopparedagen.

2010-12-25 @ 17:41:12
Goddagens mina kära bloggläsare! Dagen efter dopparedagen har inte varit särskilt, och kommer heller inte att vara, särskilt händelserik. Jag tog mig däremot i kragen idag och gick fram och tillbaka till Strömpilen, en promenad på cirkus 70 minuter. Testade såklart mina hörlurar på vägen. På ditvägen blev det "Wrath" av Lamb of God och tillbakavägen blev det ett fint axplock ur Meshuggahs "Nothing". Konstaterade igår kväll att basen på lurarna är så stark att den övermäktar resten av ljudbilden; effekten blir nästan som att någon lägger en handduk över musiken. Öppnade EQ:n i iTunes för första gången och drog på diskantförstärkaren; jäklar vilket ljud! Så sjukt underbart. Lurarna är också väldigt isolerande, vilket är ett stort plus på till exempel bussresor. De sitter grymt tight vilket är ett litet minus för efter en sisådär 40-50 minuter börjar det kännas lite grann i öronen.

Men jag ska inte klaga så mycket. Det blir ett fint ljud när man drar upp diskanten lite grann.


Nu blir det med största sannolikhet bara att chilla för resten av dagen. Ska försöka att inte dega så mycket vid datorn hade jag tänkt. Blir kanske till att dra igång någon platta sådär eller skriva lite på nån låt här och var men inte bara slösitta.

Såg "Blood Diamond" igår med Erik. Bra film med starkt skådespeleri. Snyggt soundtrack också. Vill minnas att jag har skrivit en kort notis om den här filmen tidigare men whatev. Hoppas på att kunna dra ihop nån recension nån gång, men jag har lite svårt att pinpointa varför jag tycker vissa saker. Men det är definitivt en film jag rekommenderar, utan tvekan.

/V

design perfected through aeons.

2010-12-24 @ 19:44:02
Hej och hallå allihopa! Nu är julklappsutdelningen klar och jag är ganska fett nöjd årets julafton. Det var hysteriskt roligt att få läsa rimmen jag hade skrivit, men så hade också Erik skrivit ett väldigt fint rim till mamma, som skulle få en värmeljushållare i form av ett hjärta.

"Du fyller mitt hjärta med ljus
Låt mig få ge ditt ljus ett hus."

Mamma fick ett pussel av mig och pappa i julklapp. Det föreställer Skapelsen av Michelangelo i Sixtinska kapellet i femtusen bitar. Själv fick man ett par Wesc Oboe-lurar som man önskat sig samt en tvådagarsbiljett till House of Metal! Alltså fatta glädjeruset jag fick där! Så jäkla underbart!



Kör "Obzen" för fulla muggar i mina nya fina Oboe-lurar. Länkar till en HoM 2011-spellista med 5 låtar av varje band som ska delta i postern. Uppdateras ofc allt eftersom. Just nu är det Dark Tranquillity, Ghost och Aeon som taggas mest. DT för att de är bra, Ghost för att det är sån jäkla hype omkring dem och Aeon för att jag tror att de kan leverera en riktigt jävla röjarshow även om jag inte diggar deras musik fullt ut.

Nu är det bara ett fåtal presenter kvar att dela ut och få. På måndag blir det Döbelns, och det är ju alltid trevligt. Sen på tisdag ska man över till Emma för middag och för att få träffa hennes familj. Nu ligger däremot helgen framöver, och vettefan vad som ska hända där. Får förmodligen vänja mig vid ljudet i de här lurarna (alltså fattar ni BASEN i de här grejerna?) Blir väl att ta sig en nypa luft då och då också. Fast bara lite.

Tack för mig, och nu ska alla ha en mycket trevlig fortsatt julafton! Hur har ni firat eran?

/V


Frohe Weihnachten!

2010-12-24 @ 14:30:44
God jul och allt det där obligatoriska! Idag är det som bekant julafton och om en halvtimme kommer Kalle Anka och hans vänner önska oss alla från de alla en riktigt god jul. Och här står julgranen klädd i all sin prakt. Kläddes igår, ser ni. Igår natt blev lite flumkväll för mig och mamma som skulle slå in alla julklappar. Har idag suttit och kommit på nästan alla rim (två kvar.) Nåväl, har ändå typ 4 timmar på mig, kommer säkert att gå fint.



God jul!

/V

haha, surprise!

2010-12-23 @ 17:11:20
God dag, gott folk! Idag, så där dagen innan julafton, har man varit på stan och dragits med i julstressen. Resten av familjen drog ner till stan redan vid halv 11 och handlade lite presents (till mig bland andra :D.) Själv dök man upp vid halv ett tiden. Köpte lite småklappar till folk här och var. Jäkligt roliga grejer, om jag får säga det själv. Sen har man suttit och kommit på lite olika julrim. Faktiskt väldigt roligt, ganska bra test av ens fantasi.



Måste också säga ett det här albumet är nog ett av de sjukaste och roligaste album jag hört på väldigt länge. Bra är det också. Handlar om en alien som letar efter universums bästa kaffe. Ja, ni hör hur fucked up det låter.

/V

drumkit from hell!

2010-12-23 @ 01:48:05
Har äntligen lyckats fixa Drumkit From Hell! För er som inte vet vad det är så är det en samling realistiska trumljud som spelats in och producerats av bland andra Tomas Haake (Meshuggahs trummis.) Den har bland annat använts till Meshuggahs "Catch Thirtythree" och Devin Townsends "Ziltoid the Omniscient". Har ett riktigt bra jäkla ljud, och efter att ha spenderat några timmar framför datorn med olika nedladdningar har det äntligen börjat fungera! Tankade också ner Reaper för att DFH ska kunna användas överhuvudtaget, kändes lite märkligt att använda det på den här datorn. Googlar vidare och hittar DFH Superior. Det kändes alltså inte riktigt värt med 35 gig proffesionell kvalité när 1 gigs-versionen redan har asbra kvalla.


Nu jävlar kommer Elysium att låta bra! (så fort jag har fixat det till en skolserver, det vill säga.)

Nåväl. Nu måste jag gå och lägga mig; det blir stan imorgon och ska man vara där halv ett så ska man.

/V

status report.

2010-12-21 @ 23:02:15
Albumet sög lite grann (eller ja lyssnade på en låt, och nån minut in på den andra spåret.) Var sån där jobbig doom metal som tar hundra år på sig att ta sig någonstans. Kanske ger dom en chans till när jag är på annat humör, men jag tvivlar på det.

/V

nu är det jullov!

2010-12-21 @ 22:41:58
Tänkte det var bra ifall ni fick veta det.

Det var skolavslutning på Midgård idag. Som vanligt var det asnice. Höjdpunkterna var ju definitivt Skol IF's version av "Don't Stop Believin'" (handlade om Slaget om Midgård), teatertreornas trailer inför deras uppsättning av MacBeth (så klockrent att använda sig av Snart Är Det Jag Som Är Kung för att sedan bli helt galet allvarliga. Touché, det medger jag) och när elevrådet berättade att de kommer att dra igång "Last Man Standing" nästa termin. Ska bli så jäkla kul!


Hittade det här albumet på intranätet. Har ingen aning om vad det är för något, hoppas bara att det inte är black metal!

Dagens låttips: Gojira – Toxic Garbage Island

/V


shadow of our blood.

2010-12-20 @ 21:11:56


Så idag har varit en Dark Tranquillity-dag. Började dagen med "The Treason Wall", fortsatte med nästan hela "Character" och på hemvägen blev det "My Negation" innan jag fortsatte maratonet med "Haven". När jag kom hem blev det "Damage Done" under middagen (ja, jag åt själv *snyft*.) Nu senast lyssnade jag igenom deras senaste "We Are the Void" och har nu börjat med deras första, "The Gallery".

Dark Tranquillity är ett sånt där band som onekligen skriver bra låtar, men som jag ändå inte riktigt fastnar för. Detta beror till större delen av sångaren, Mikael Stanne, som har ett rasp som gränsar till black metal men inte riktigt når ända dit. Hade jag älskat melodeath hade jag säkert gett många av deras låtar 5 stjärnor, men så är tyvärr inte fallet. Jag blev väldigt positivt överraskad när jag lyssnade igenom WAtV, då jag läste en mindre positiv recension om den för ett tag sen.

Jag har för er läsare sammanställt en lista med mina favoriter so far
Dark Tranquillity

/V



underbart!

2010-12-20 @ 20:19:00


Är klar med alla facking skolarbeten som jag kan lämna in (källkritik och "my stuff"-mapparna är stängda satteh...)! Drog ihop kursvärderingen och engelskans "book task" på in under 50 min! Genomförde min tyskaredovisning på sista lektionen. Jag kunde inte texten helt utan och innan så det blev lite mycket papperstittande för min smak men det gjorde inte så mycket tydligen; fick komplimanger på mitt uttal av publiken och Carina log från öra till öra.

Jullov imorgon, taggar jävel!

/V

by the river.

2010-12-19 @ 12:38:32
Tjo bloggen! Har ränt runt lite halvhjärtat i lägenheten och städat lite smått på order av mami. Idag ska vi nämligen göra julgodis och då kommer att Emma att komma över vid ett-tiden. Det ska bli väldigt kul. Sitter atm och lyssnar på "Theme from Dark Void" av Bear McCreary. Alltså den melodin är nog en av de snyggaste jag vet.



Dagens att-göra lista:
  • Julgodis
  • Svenskautvärdering
  • Förbereda inför tyskatalet imorgon
Kommer nog bara att satsa på tyskatalet alltså (efter julgodiset är klart, det vill säga.)

/V

we were holding back the flood; they said we'd never dance again.

2010-12-19 @ 01:31:00
Idag har... inte så mycket hänt, faktiskt. Har slappat runt rätt allmänt i lägenheten idag. Mamma for ner till stan och lämnade igen några hyrfilmer och köpte Take That's "Progress." Hela albumet var genomgående riktigt bra; "The Flood" stod däremot ut med en riktig jäkla dunderrefräng. Vi lyssnade igenom den medan vi höll på att fixa chili con carne. När den var klar var man ju lite småtaggad på liknande musik så vi drog igång min Robbie-spellista under middagen.



Kom fram till en sak när jag slet bort skivans plastinpackning och hjälpte mamma dra över låtarna till datorn. Jag har fanimej abstinens. Har varken fått eller köpt en ny skiva på över en månad nu. Jäkla jul! Vill köpa en massa skivor (särskilt typ Tron: Legacy och soundtracket till senaste Narnia) men så ba "nee du kanske kommer att få den här i julklapp" + "du måste ju köpa julklappar till nära och kära." Eugh.

/V

the fathomless mastery.

2010-12-18 @ 03:56:19
Eugh. Ligger och lyssnar på musik i sängen. Är egentligen hungrig. Orkar inte kliva ner och hämta något att äta. Försöker övertala mig själv att det kommer funka ändå. Nånting säger mig att det inte kommer att funka. Anyhow, just nu lyssnar jag på Bloodbath. Bra band. Brukar inte fastna så mycket för sån här typ av death metal, men Bloodbath har någon speciellt som drar mig till deras musik (kanske har det något med det faktum att Mikael Åkerfeldt growlar på de flesta album? Neeeej, säkert inte.)



Fina grejer alltså.

/V


The Grid.

2010-12-18 @ 02:03:39


Idag var det Julgård på Midgård. Lite småtrevligt; letade tomtar, käkade godis och pepparkakor samt försökte anmäla oss till pepparkakshustävling men vi kom för sent apparently. Efter att den hade slutat strax innan klockan 2 slets jag mellan Emma i nåt teaterarbetsrum och Kamil, Dennis och Elina i cafeterian. Efter ett tag kom jag på den briljanta idén att vi skulle fara och se Tron: Legacy, som hade premiär idag (det här hade vi pratat för någon vecka sen på Subway.) Vid fyra-tiden begav man sig iväg från skolan. Efter att ha fått låna pengar av mormor och morfar mötte jag upp resten och så drog vi till Mias och hängde där i cirkum två och en halv timme; väldigt trevligt. Sedan bar det av till bion. Väl där konstaderade vi att allting är förjäkligt dyrt på SF (särskilt när man har 13 kronor på sig.) Filmen i sig var helt ok; ganska snygga effekter, men när man återvände till verkligheten på slutet kände man hur skönt det var med lite vanlig natur. Musiken av Daft Punk var däremot riktigt grym. Lät väldigt Zimmer-ish, fast på ett lite annorlunda sätt... hur nu det går ihop. De elektroniska elementen var mycket intressantare och mycket mer välintegrerade i den här filmen än vad de brukar va.

Rolig grej: Emma kommer över för julpyssel på söndag; ska bli väldigt kul :).

/V

i can haz monrky.

2010-12-12 @ 20:45:47
Situation: Jag i vardagsrummet, mamma och Erik i köket.

Erik (till mamma): "Alltså vad gör kungen för nånting?"
Mamma: "Ja det kan man fråga sig..."
Jag (till mamma): "Vad kan man fråga sig?"
Mamma: "Vad kungen gör."
Jag (till mamma): Han är... en enda stor pr... grej för Sverige.
Mamma (till Erik): Han gör reklam för Sverige"
Erik: "Va?! Det var det sämsta jag hört!"

Erik är ju fan bäst.

/V

pneumatic destroyer; pathetic seducer.

2010-12-08 @ 08:18:53
Distortion sufficient
Some day - one day, we'll live our lives again.


Slipknot – This Cold Black

/V

the hands of satan assembling his flock.

2010-12-06 @ 09:50:59
Tjo peeps. Sitter utanför matten och väntar på att lektionen ska börja. Domedagen är inte först om några timmar. Opeth dånar i lurarna, helt underbart. "Ghost Reveries" är en makalös platta, inget tal om saken. Ska väl öva lite grann på att framföra mitt älskade svenskaarbete. Snart. Inte än.

Styrde i helgen upp hela redovisning och dikterade via mejl allas arbetsuppgifter. Kändes fett märkligt men ändå bra när jag väl hade gjort det. Nu får vi väl bara hoppas att ingenting går riktigt jäkla snett här så borde man åtminstone få ett G.



/V

"&¤#][{567¤&#"£$@]}\)/&%¤##&/()=?@£$€{[]}

2010-12-05 @ 23:15:42
MEEEEEEEEEEEEEEEN BAAAJSSKIIIIIT JÄKLA HÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖG

Hade skrivit ett långt inlägg och så ba "NE NU SKA FIREFOX STÄNGAS NER!" MEN FUUUUUUU!

Anyways.

Ha de, orkar inte repetera det jag skrivit.

/V

bloglovin