This just in!

2010-01-31 @ 19:12:06
Ska inte börja plugga än, då jag fick bilderna som jag ordinerat av G. Idag när jag och mami skulle skotta balkongen, var det en del snö som blockerade dörren. Detta löses då genom att lägga hela sin tyngd på balkongdörrens glasfönster som dessutom har blivit skörare pga kylan. Alltså, jag fick upp den en bit men sen så blev det första gången jag lyckats paja ett fönster (tur som fan att det är dubbla glas.)
Bilderna fotades och behandlades av G-man (i Adobe Lightroom om jag inte tar fel.)

/V

Motivational poster.

2010-01-31 @ 19:03:40
Blev då vi såg Den Lilla Sjöjungfrun inspirerad att skapa en motivation poster från den filmen. Här är den nu:Nej nu ska jag börja plugga samhälls, annars kommer socialdemokraterna att faila hårt på onsdag.

/V

Tre lette trinn

2010-01-31 @ 02:51:23

Tror inte jag har tre sett tre hela filmer inom 12 timmar tidigare. I alla fall inte vad jag kan minnas. Jag såg (i kronologisk ordning):

Min kära moster Ida kom idag över till oss. Pizzabakning stod på schemat, och senare åt vi våra pizzor samtidigt som vi såg på Den Lilla Sjöjungfrun. En film jag inte har sett på åratal. Här och var hade de lagt till och ändrat lite saker (bland annat behållit den amerikanska versionen på vissa ställen när Ariel sjunger, suger db då Sissel sjöng mycket bättre), men rent generellt var det asnice att se den igen. 7/10

Första nya filmen jag såg idag. Ganska bra faktiskt. Inte lika mycket asgarv som jag hade förväntat mig, men den hade sina stunder. Dessa kom ofta i form av karaktären Alans non-sequitur (rätt stavning?) repliker. Handlar pretty much om fyra killar som far till Vegas för att ha en svensexa. Saker fuckar upp sig och de minns inte hur de bland annat lyckades få in en tiger i badrummet, en bebis i garderoben och hur de tappade bort brudgummen. 6/10

Andra nya filmen jag såg idag. I en film som handlar egentligen som handlar kring två män som ska hålla en diskussion, var den faktiskt väldigt bra. För ni som inte vet det så står namnen för respektive David Frost och Richard Nixon. Den förstnämnde leder en intervju med ex-presidenten som tvingas avgå pga hans inblandning i Watergate-affären (någon som inte vet vad Watergate är för något? Tittar på dig Elina :P.) Den här intervjun är baserad på en pjäs, som i sin tur är baserad på de verkliga intervjuerna som Frost faktiskt ledde (även om man ändrat lite grann för dramaturgins skull.) 8/10

/V


shakes the pillars in my head.

2010-01-28 @ 00:00:44
Verkar som att det blir mycket sova den här veckan. Eller mycket dator (upp till en själv.) Sovmorgon idag, sovmorgon imorgon och (förhoppningsvis) sovmorgon på fredag. Våran Sve & Eng-lärare Cat har nämligen blivit sjuk. Det känns som om att det bara är hon av alla lärare som lyckats bli sjuka så många gånger som hon har. Förhoppningsviset i parentes är på grund av att jag och Kamil har tyska på fredag morgon. Om Cat fortfarande är sjuk, betyder det att vi har hål till och med 1240, på filmprodden börjar. Kan ju säga att det stank av ren skadeglädje på datakunskapen när klassen fick reda på det (BTW, jag tar såna här saker ganska bra men när folk ska gnugga in det i fejset blir det lite mycket.)

Men nu är det så här, våran tyskalärare har nåt knas med hennes ben så hon kommer inte att vara på skolan på fredag. Hon kommer att kämpa för att skaffa fram en vikarie. Jag hoppas innerligt att hon inte gör det :P. Men oh well, i sådana fall har jag fyra timmar att spendera med min iPod och min biblioteksigenomlyssning. Som btw går ganska bra (har nu lyssnat KLART all Dream Theater musik jag har på iPoden, som är typ 18 timmar eller något sånt.)

"James, I don't take offense that you left during the drum solo."
"Sorry man, the Chai Latte takes precedents over the drum solo."


Gud vad jag älskar det här klippet. Så förbannat kul!

Sitter och as we speak diggar Transatlantic – Suite Charlotte Pike. Inge metal och sånt. Regular prog rock (hur nu regular och prog funkar i samma mening)

/V

HOT!

2010-01-26 @ 18:19:37
Idag for jag, Elina och Petter på stan och jag käkade på Subway för första gången. Anledningen var gratinerad falukorv med rosépeppar till lunch. Lät inte så lockande. Klockan kvart över tolv är jag mätt, munnen brinner och jag är 60 spänn fattigare (eller ja, skyldig Petter 60 spänn, men whatev.) Köpte nån Hot Meatballs-macka på 30 cm och en liten dricka. Drickan kom väl till pass. På väg tillbaka bestämmer sig Petter för att skippa matten och hänga på stan lite grann. Av någon anledning som jag inte minns, drar han Elinas dragkedja högst upp på jackan och viker huvan över huvet. Beskåda den ytterst dåliga kvalitén från min mobil som dokumenterade detta:/V

(btw, posta om du trodde att inlägget skulle handla om något annat :P)

klockren :D

2010-01-26 @ 08:23:14


/V

the story ends where it begins.

2010-01-25 @ 18:07:14


Länk i bild

/V


SECKS!!! / pettermonstret

2010-01-25 @ 17:22:46


Hittade nån bild på pettermonstret när jag kopplade in mobilen./V

in the name of god.

2010-01-24 @ 22:24:05


Klicka bilden

/V

piggsvinsträd

2010-01-23 @ 17:49:28


Kanske inte sant (alla tycker olika), men fan vad jag älskar den här bilden.

Dagens låt: Porcupine Tree – Shallow
/V

what i have lost, will it see me again?

2010-01-21 @ 15:33:55
Jag sitter just nu i biblioteket och väntar på att Vildmannen ska öppna för annars får jag ingen middag (suck...) I mina öron ljuder Trial of Tears av Dream Theater. Om ni inte visste det sen innan, så vet ni nu iaf att jag har en plan på att lyssna igenom hela mitt iTunes-bibliotek. Drygt 600 låtar alltså. Med låtar som generellt är längre än 10 min tar det lite tid :P. Klockan 1700 ska vi filmare delas upp i våra grupper och börja rigga ljus och allt sånt för ikväll. En timme senare öppnar dörrarna för Midgårdskolans "Öppet Hus." Då ska 94:or, deras föräldrar samt några randoms flyta omkring i skolan och kolla på de olika programmen. De ska då bland annat kolla in våra grupper när vi filmar en scen som Choongen har skrivit. Handlar om två stycken som för en diskussion som får en att tro att de ska ha sex. Fast egentligen ska de... SPELA MONOPOL! (durudum TISCH!)Tidigare idag, innan skolan hade börjat faktiskt, började det att bestämmas vilka filmer vi skulle se. Jag och Elina hade gått till teaterkorridoren där vi stötte på Emma. När jag gick iväg för att gå på do började de rannsaka min ryggsäck efter bra filmer. När jag kom tillbaka var de ännu inte klara, men de hade nog bestämt sig i alla fall. Antingen Sleepy Hollow eller Sweeney Todd. De var också ganska säkra på att Psycho och Gladiator skulle bli storvinnare, så de gömde de undan. Deras plan folierades när Jessica från teater kom och började hotade dem med olika saker. Det blev dock med en serie rättvisa omröstningar i klassrummet, utan de andras vetskap om deras plan, att vi började se Sleepy Hollow. En uppgift vi fick till filmen var att skriva en baksida till ett alternativt filmomslag. Man skulle tänka: Vad var det som fick mig att se den här filmen." Sätt det emot Elinas argument för att vi skulle se Sleepy Hollow: "Det är Johnny Depp och Tim Burton!"

Mot slutet fick jag leka videotek och låna ut en massa filmer till folk och fä. Totalt 9 filmer blev utlånade, och några är det till och med på. Det bör noteras att Elina har lånat flest (3 st), med Alexander och Tove som starka andraplatsare med två filmer. Till och med Cat skulle be att få låna Sleepy Hollow (hon hade samtal med folk i klassen under tiden.)

Vet ni, mitt huvud börjar bli trött.
/V

BTW: Trial of Tears är inte bra. Lyssna Peruvian Skies istället från samma platta.


ser ut som ett fängelse.

2010-01-18 @ 09:14:41
Sitter och chillar på filmlektionen. Stjärnis importerar film på datorn (fast det verkar klart nu.) Har en helt underbart konstruktiv chatt med Elina (som för den delen sitter en meter bredvid mig.)

Sitter nu i ett separat rum och ska klippa film. Ses folkens!

/V

Surpassing the usual or ordinary, particularly in scope or size.

2010-01-17 @ 01:40:41
Har nyss kommit hem från en timmeslång promenad från biografen och hemåt. Inne i biografen njöt jag för fulla muggar i 2 timmar och 40 minuter. Så otroligt bra var Avatar. Definitionen av epic, det är vad den är. Förmodligen en av de vackraste filmer jag har sett. Färgerna, kontrasterna, allt sånt var hur snyggt som helst. Storyn var också bra, man kände hur man rycktes med. Jag tänkte dock också på det Petter sa, att om man tar storyn till Pocahontas, byter ut lite namn och lite sånt så har du Avatars handling. Det gör inget. För filmen var bra ändå. Musiken var underbar. Jag funderar starkt på att skaffa soundtracket, men jag väntar bara på att de gör någon sorts "complete release"-utgåva inom en snar framtid.


And that's the way the cookie crumbles!

Dagens låt: Dream Theater – Home [Scene Six]
/V

Prövar något nytt här...

2010-01-14 @ 22:16:40
Följ min blogg med bloglovin

Tydligen ska den här texten uppdatera utseendet på min blogg på Bloglovin.

Dagens låttips: Mastodon – Sleeping Giant
/V

Underbar och älskad av alla

2010-01-14 @ 15:29:46
Jag har märkt att Elina blir jätteglad när man startar om hennes dator. Verkligen, det är något ni borde pröva!

2010-01-14
10:38:00
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
du suger..
2010-01-14
10:38:02
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
du SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUGER
2010-01-14
10:38:04
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
FUC YOOOU
2010-01-14
10:38:13
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
DU SUUUUUUUUUUUUUGER, LALALALLALALA
2010-01-14
10:38:15
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
Piss på dej
2010-01-14
10:38:16
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
Bajs
2010-01-14
10:38:18
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
DU SUUUUUGER
2010-01-14
10:38:29
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
BAAAAAAAAAAAAAJS
2010-01-14
10:38:32
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
PUUUUUUUUUUUCKOOOO
2010-01-14
10:38:34
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
PUCKO
2010-01-14
10:38:36
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
PUCKO
2010-01-14
10:38:38
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
PUCKo
2010-01-14
10:38:45
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
(puckoooo)
2010-01-14
10:38:47
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
SUUUG
2010-01-14
10:53:32
- Elina (F)| Internet fuckar..
I am the who in the call "Who's there?"
GAAAAAAAAAAY

Dagens låt: Opeth – To Rid The Disease

/V

emporio armani / something less important.

2010-01-13 @ 18:16:29
Jag orkar inte skriva ett vettigt inlägg för tillfället. Ska göra det. Sen. Tills vidare får det här duga.

Megan Fox kommer nu att vara modell för Emporio Armanis kläder. Självklart gör hon sitt jobb bra.

Ett uttryck jag aldrig använt tidigare men eh...FIERCE!

/V

That's what she said: I

2010-01-12 @ 13:39:03
"Det gjorde inte ont föränn dagen efter"
"Jag har en likadan, fast större och rosa"

/V

Så var man där igen.

2010-01-11 @ 19:25:48
Efter tre veckors lov är man tillbaka i skolan. Tell you what, det känns.
Ställde mobilen och klockan på respektive halv sex och prick. Gick och la mig ungefär 11 nånting. Somnade 12. Vaknade (eller, jag vet inte riktigt om jag var vaken hela tiden) klockan 4. Somnade om. Vaknade 5:30, som planerat. Somnade om. Vaknade 06:45 tack vare Gustaf som klappar till min fot. På någon vänster hade jag lyckats skruva ner volymen på radion utan att riktigt vara medveten om vad jag gjorde. Jag hatar sånt.

Skolan var väl som den brukar vara. Väldigt många hade dock klippt sitt hår. Många hade tydligen också sett Avatar. Jag ska se den på fredag-lördag. Taggar som stryk! Filmlektionen var väl hyfsat kul. Jag spelade mot Petter i en kortfilm baserat på Emmas manus, Riga. Vi spelar två kidnappare som diskuterar lösensumman, vårat offer och ett korsord. Filmen börjar med mig som frågar Petter om Lettlands huvudstad. I slutet av scenen knyter man tillbaka till fråga som besvaras. Sådant är snyggt. Bravo, Emma.

Sedan var det idrott som spenderades utan ombyte i en inofficiell match mellan film och teater. Blod, svett och tårar. Till en början blev vi nästan tragiskt utägda av de tre teatrarna som vi spelade mot. Sedan slutade det som saker och ting brukar sluta. FI1 äger ut hela bunten. Jag fick också reda på att jag ligger på ett G+/VG i idrott. Känns positivt med tanke på slutbetyget (G.)

Jag är fortfarande lite besviken på alla som dissade herreman på täppan (eller Herman på täppan som Ella trodde att det hette) efter skolan.

Under middagen satt vi och diskuterade Facebook-grupper. Plötsligt bryter sig Erik in i diskussionen och menar att säga:
"Ja som, Stoppa barnagan i Nya Zealand"
Han sa
"Ja som, stoppa rättigheterna genom att slå barn i Nya Zealand"
Jag förstår fortfarande inte hur han lyckades.

Har suttit och dreglat framför Jamie Olivers hemsida. Helt makalösa recept I tell you.

Chilli con carne

Pasta shells with smoked bacon & pea sauce

Sausage fusilli recipe (proper blokes' sausage fusilli)

Grilled strawberries recipes (with Pimm's & ice cream)

Blackberry & apple pie

Oj vad det ska njutas av den här maten :D!

Ska nu göra tyska :(.

Dagens låttips: Devin Townsend – Disruptr
/V

All are gone.

2010-01-08 @ 21:15:49
Om cirka 5 timmar sitter trion GVH i bilen med Anne, destination Umeå. Vi åker då först med bil till Trondheim, sedan tåg direkt till Sundsvall och sist buss till Umeå NUS. Det känns skönt att få fara hem. Men än en gång har det varit väldigt roligt att vara här. Många många roliga händelser. Bland annat har jag fått jobba ihop en tröja från Dream Theater merchandise:

Jag tycker själv att den är ganska snygg (till och med Gustaf tycker det, helt otroligt)

HoM blir ju 5-6 mars. Men jag funderar på att bara gå på lördagen. Anledningen är detta. ASSÅ JAG TAGGAR SOM SATAN!! HELA BLACKWATER PARK!! OH MY GOD!!! Måste planera min ekonomi efter detta, och snacka med mamma. Jag måste veta ganska långt i förväg så att jag kan ta ledigt två dagar (spelning på en tisdag WTF?). Kanske kan fixa resa ner på avbetalning eller nåt, och sova över hos Ingegerd och Robert. Hmm... detta måste planeras noga. Hoppas dock att biljetterna har något rimligt pris.

Dagens låttips (yes, you guessed it): Opeth – Blackwater Park

/V

In the abscence of light, darkness prevails...

2010-01-07 @ 20:19:40
Idag har folket här haft strömavbrott. I en 40 min ungefär. Men det räcker för att störa vardagen ganska bra. Vi skulle egentligen käka fisk, istället blev det hämtpizza :D. När pappa och Anne for för att hämta dem så blev allt och alla plötsligt väldigt impopulära hos Mats som rageade konstant i 30 min. Till slut orkade jag inte längre med hans dörrsmällande så jag sket i honom för en stund och tog en av de två sista Tobleronerna som fanns kvar (OH NO, SHAME ON ME!)

EXTRAPOÄNG TILL DEN SOM GISSAR VILKEN FILM CITATET JAG HAR SOM TITEL KOMMER IFRÅN!

Hans Zimmer – Science and Religion

Lyssna på den. 12 minuter av bland den bästa filmmusiken du kan hitta.

/V


Choking in warm ponds of blood.

2010-01-06 @ 00:47:57
Kände idag att jag inte har varit ute ordenligt på väldigt länge. Så jag bestämde mig att efter middagen (som blev en underbar tacos-måltid) att jag skulle på en promenad, eller en tur som det heter här i Norge. Då jag för några dagar sen konstaterat att de flesta leder häromkring är återvändsgränder, fick jag gå längs med vägen en bra bit. Kallt som F, så i full mundering och med Gurras lurar på skallen tog jag mig lite frisk luft. Lyssnade en bit in i Ocean Machine. Blev sedan uttråkad och bytte till Still Life av Opeth. Det är ett album jag totalt har underskattat (särskilt låtar som Moonlapse Vertigo och Godhead's Lament.) En favorit har alltid varit Serenity Painted Death (solot är fortfarande jizz-in-my-pants-bra), som blir om möjligt ännu bättre när den hamnar rätt i historien. Detta är nämligen ett konceptalbum som handlar om en utstött man som kommer tillbaka till sin by efter många år för att få tag på sin förlorade kärlek. Yep fellas. Och den är underbart skriven och allt. Som exempel kommer tidigare nämnda låt. Premissen är att nu när han äntligen har fått träffa henne igen, har byns überreligösa skurit hennes hals för att hon var otrogen mot kyrkan (eller Gud, whatever.) Dude rages, of course.

Returned from a hibernal dream
Voices fell like marble
No longer by my side
Gone all that would linger

Ripped from my embrace
Melinda reflected in shafts
Red line round her neck
Met the earth in silence

White faced, Haggard grin
This serenity painted death
With a halo of bitter disease
Black paragon in lingering breath

White faced, Haggard grin
This serenity painted death
With a halo of bitter disease
Black paragon in lingering breath

Saw here fading, blank stare into me
Clenched fist from the beautiful pain

Darkness reared its head
Tearing within the reeling haze
Took control, Claiming my flesh
Piercing rage, Perfect tantrum
Each and every one would die at my hand
Choking in warm ponds of blood
At last, weak and torn, I went down
Drained from strength, Flickering breath

Came with the moon
The wayward in concious state
Flanked and barred in destiny's end
Underneath with hope in laches
Swathed in filth, Any would betoken
Starlit shadows on the wall
Finally there to collect me
From the bowels of sin


Sedär.

Hörde också att jag blir halft som halft bjuden på Avatar på måndag. Jag använder mitt presentkort för att täcka 110 kr av utgifterna. Idag hade nämligen Erik och mamma sett den och båda var helt lyriska. Särskilt mamma då, som är hjärnan bakom planen.

/VJag minns en gång...

2010-01-05 @ 00:03:51
...detta år.

Början av året minns jag inget speciellt ifrån, faktiskt. Höjdpunkterna var först och främst lovely House of Metal där jag äntligen fick se Opeth live! Det var så smockfullt som det kunde bli så inget hoppande blev det, men inte gjorde det något. Stämningen var på topp, Mikaels mellansnack hysteriskt lysande och allting toppades av med headbang utan musik, innan avslutande Deliverance. Needless to say var mitt huvud någon annanstans då jag lämnade Idun och Folkets hus. Det andra banden var också ganska bra (tänker mest på Mustasch och Danko Jones, helvete vilket röj de hade.)
Sedan avslutades högstadiet, och med en höjning med 10 poäng gick jag ut med finfina 275 poäng, något som solidifierade min plats i FI1 på Midgårdsskolan. Sommarlovet kom inte direkt därpå, utan måndagen efter skolavslutningen var det bara upp ännu tidigare för att fara ut till Norra Kyrkogården (f o m nu kallad norran) för att slita ihop min allra första lön. Och kul var det. Första veckan hamnade jag till större del med två 94:or som hette Lisa och Lovisa. Hakor låg på golv när jag berättade om hur våra luncher ofta såg ut. Vi hade lunch i en timme. Under större delen av den timmen fick inte jag en syl i vädret. Ni som har kännt mig ett tag vet säkert anledning till förvåning (jag minns en gång...) Ett citat som jag fortfarande tycker om är från en dag då värmen låg uppe mot 30 grader. Courtesy of Matilda-i-teaters storasyster Malin:

"Jag tror det är lite IG-varning på arbetsinsatsen idag"

Lite över 6000 underbara kronor seglade in på mitt konto en augusti-eftermiddag. Då jag inte hade fått dem den 25:e var jag tvungen att ringa till kyrkoförvaltningen och fråga vad som försigick. Det uppdagas då att jag hade fallit ur systemet på något vis. Lönen kom en vecka senare.

Skolan börjar. Och första intrycket av min klass är att alla har sina egna grupper förutom jag som är ensam. Senare är fallet snarare det motsatta. Jag älskar min klass.

Och visst hade de ett förbestämt syfte. I april månad blev det bestämt. Cirkum 1900 kronor skulle gå till att få se och träffa Dream Theater i Oslo Spektrum. Med nöd och näppe blev det av också. Några dagar innan konserten bestämmer sig pappa för att få en blodförgiftning i benet och bli liggandes på sjukhus. Man sa inte att jag skulle kunna åka. Och helvete vad jag grina. Jag grät så att jag började blöda näsblod till och med. Men så dök Onkel Björn upp som en fyr i ett stormigt hav. Senare visade det sig att pappa inte hade berättat vad det här var för musik, annars hade Björn inte gått med på det.

Så underbart det var. Unexpect var lysande och förmodligen de mest energirika under hela kvällen. Uppföljande Bigelf missade jag, då de började spela precis innan The Golden Moment. Jag var inte precis ensam heller. Cirka 40 stycken andra väntade på att bli fotade och att få en valfri sak autograferad. Såhär i efterhand kan man inte ändra på det man har sagt och gjort. Jag ser (självklart) ut som en tönt på följande bild och sa en massa konstiga saker när jag fick Awake autograferad. Glömde nästan också goodiebagen, de fick faktiskt ropa tillbaka mig för att hämta den.Sedan var det dags att se Opeth för andra gången. Hörde i TGM-rummet vad jag trodde var slutet på Heir Apparent som jag redan på HoM. Senare läste att jag hade missat Windowpane och Lotus Eater. FATTAR NI?!! Förmodligen inte, det är väl bara Carro som gör det. Lika bra som förra gången var de. Mindre mellansnack dock (tightare schema.) Och så kom Dream Theater. Fyfaen va bra de va. Bäst ljussättning. For real. Efter Opeth hade slutat försökte jag tränga mig allt närmre fronten. Det lyckades jag med till viss del. Lite armbågar här och var och någon knuff då och då fick man genomlida. Plötsligt hördes en akustisk version av As I Am av någon kvinna som jag inte vet vem hon är.

Tystnad
Psycho-tema
Tystnad
Åskmuller
Publikvrål
Scenen tänds och alla instrument spelar
All hell breaks loose

Jag lyckades klara mig genom hela A Nightmare To Remember och halva A Rite of Passage (summa 20 min.) Att stå upp konstant i 4 och en halv timme utan att dricka är inte bra för kroppen. Jag flydde till närmaste toalett och drack vatten (då det inte fanns några vattenkastare framför scenen, dålig stil Oslo Spektrum!) Resten av konserten utspelade sig lite utanför publikhavet. Men njöt, det gjorde man likaväl.

Det visade sig också senare att pappa gav tillbaka pengarna till mig, då jag visat att jag hållit vad jag lovat och tagit med pengarna. Dessa spenderades fort på ett antal skivor:

Dream Theater - Falling Into Infinity
Opeth - Still Life, Blackwater Park och Ghost Reveries (specialutgåvor hela bunten)
LoTR: Fellowship of The Ring Complete Recordings
Porcupine Tree - The Incident
Unexpect - In A Flesh Aquarium


Sedan var det på som vanligt kunde man väl påstå. Slutet av året var ju självklart händelserikast. Vi spelade in Kamils film, jag blev Choongens BFF och Nils blev min BFF. Den historien har jag inte berättat om tidigare. Hursom. Fredag. Vildmannen. Lunch = tacosoppa (alltså, tillbehör är mjukbröd.) Det kastas omkring småbrödbitar runt vårat bord. Jag bestämmer mig för att lägga denna lilla brödbit i Nils soppa, då det ser ut som om han bara leker med den. Inte blir han glad. Han kastar den på mig, och jag får soppa på min hand. Jag torkar av min handNils skjorta. Han får totalt rage. Låser mig i något sorts grepp och trycker ner mig mitt huvud mot en stol, hotar med att kasta ännu mer soppa på mig om jag inte tvättar bort fläcken från hans skjorta. Efter ett tag sväljer jag min stolthet, inser att det inte är värt det och tvättar hans skjorta. Oj vad lockande det var att stoppa ner den i toan. Snäll som jag var gjorde jag inte det. Jag är dock inte sur på han längre för det. Men det var jag. Tro mig.

Nåja. Hoppas att ni inte drunknade. Här kommer spelningslistorna från konserteren.
Dream Theater – Progressive Nation 2009
Opeth - Progressive Nation 2009

/V

There is only one way...

2010-01-03 @ 07:14:51
Gustaf förtjänar en go' smäll över huvet. Det är nämligen såhär att hur awkward vi än tyckte att det var blev han och jag tilldelade en dubbelsäng som vi skulle sova i (med varsitt täcke då, thank god.) Idag var det tänkt att jag skulle upp klockan 8 och vakta Mats och Thomas. Den typen väcker mig strax över klockan 6 genom att hålla på och slänga med sin arm och andas tungt och ta upp mycket plats i allmänhet. Som straff skiter jag i mitt alarm klockan 8, gömmer mobilen och går härifrån lite tidigare (vi sover ovanför ett garage några meter ifrån deras hus.) Det här är alarmet.

Hörs!
/V

So much for the wicked bonds strangling inspiration...

2010-01-02 @ 19:38:19
Yuck. Jag orkar inte med internet som kraschar. Har försökt skriva ett antal inlägg de senaste dagarna då Firefox bestämmer sig för att stänga ner sig vore ett bra alternativ. Svär på att det är någon sorts norsk anti-mojo som figurerar i nätverket. Speaking of norsk, så är det dö-roligt att vara här. Eller ja, vi har varit här i 5 dagar nu (eller 5 och en halv, beroende på hur man ser det.) Nämligen uppfuckades en bra del av resan hit. Först var bussen från Umeå försenad en kvart; vi hade en kvart mellan bussen och tåget vi skulle med. På det blev det en bilolycka som försenade oss ytterliggare. Efter många om och men fick vi hoppa på ett tåg som gick två timmar efter (samt efter vårat tåg till Trondheim.) Då var det lov att kliva in i en taxi i 4 timmar (på Veolias bekostnad, thank god.) Sedan hotell i Trondheim och en fyratimmars färd till Kristiansund.

Nog om det dock. Till och med så att jag inte orkar skriva mer. På nyårsafton blev det lilla julafton också då det fanns lite presanger som vi (och Anne och pappa) inte hade fått. Tre finfina till mig blev det. Först och främst fick jag en av skivorna jag önskat mig "Sol Niger Within" av Fredrik Thordendal's Special Defects. Hade dock önskat mig Version 3.33. Det var också den de beställde. Dumma leverantör. Oh well. Har lyssnat igenom den och en att det var en annan version gjorde mig inget överhuvudtaget. Nummer två var som jag önskat mig en ordentlig rakhyvel. Gilette Fusion! And it works wonders! Jag har också fått lov att gömma den för min äldre broder som gladeligen notifierade mig om att han kommer att använda den. Sista presangen var en Pondus-kalender. Förra året fick jag en Zits-kalender. En lifesaver vissa mornar.

Citat från:I nästa inlägg kommer en hyfsat fet krönika på året som gått. Stay tuned, trogna läsare!

/V

bloglovin