Hursomhelst...

2010-05-31 @ 23:04:50
... så var jag på H&M idag och handlade lite kläder (de har faktiskt en rea till på onsdag; 10% på hela sortimentet för medlemmar.) Hittade en grå skjorta och en vit trikå (heter det verkligen så, ser ju för fan ut som en T-shirt) för under tvåhundra kronor. Letade egentligen en lilafärgad skjorta i samma stuk (ville ha något lite färggladare än grått) men den fanns bara i XL och S. Och när jag vandrade där mellan klädhyllorna upptäckte jag en sak. Jag hatar verkligen kortärmade skjortor. De känns verkligen inte bra att ha på sig, och jag tycker inte att de ser särskilt jättebra ut eller. Vissa passar förstås i det, men i 9/10 fall är det hur mycket snyggare som helst med uppvikta ärmar.

Efter det drog jag och mamma till Skopunkten för att ersätta mina något slitna skor. Köpte ett par fejkconverse som egentligen kostade 199 spänn men mamma skulle tydligen också köpa sig ett nytt par, och de hade ett erbjudande som var att om du köper två par skor får du det billigare för halva priset. Så där sparade man ju hundra kronor./VAnd The Maiden Spoke.

2010-05-31 @ 22:48:24


Seriously, det här gjorde typ min kväll. Efter att ha suttit strax över tre timmar med en facking tyskaredovisning (due tomorrow) var jag helt slut i skallen. Tog och kvällsfikade lite grann, satte mig vid datorn igen fast jag har gjort allt annat än tyska. Helt plötsligt kommer jag på att imorgon är det ju den första juni, och då släpps ju "The Obsidian Conspiracy." I vetskapen om att soundtracket till "Prince of Persia" släpptes en dag i förväg, slängde jag ett öga till Spotify, och där var den! Har inte lyssnat på den än, så nyss är det jag hittade den.

/V

"It'd be better if I swim..."

2010-05-31 @ 07:31:10


Himla råsnyggt soundtrack. Synd på att de har slutat tillverka det och en ny kopia kostar minst 700 spänn. Oh well. Får väl satsa på begagnat om inte annat. Lätt en av höjdpunkterna är spåret Tartarus. Stråket som kommer vid 2:40 strecket måste fan ha tagit steroider så fort och snyggt de spelar!

/V

Måndag 20=11=2000

2010-05-31 @ 07:25:09
Igår såg jag på Jedins Återkommst av Star Wars. Luke kriga mot Darth Vader./V

Måndag 13/11

2010-05-31 @ 07:23:41
Igår såg jag på ishockey. Jag hejade Sverige och pappa ochså./V

1999/1992/1922

2010-05-30 @ 12:06:53


Blev ändå hyfsat många filmer igår kväll. Tre för att vara exakt. Under mer sociala förhållanden såg jag, Erik och mami "The Mummy". Det är ju lätt den bästa i serien. Inte på långa vägar lika bra som, säg, de flesta Indiana Jones-filmerna ("Temple of Doom" räknas bort.) Men jag tycker att Brendan Fraser gör sig väldigt bra som en snabbkäftad krigshjälte som ändå har ett hjärta av guld. I överlag fungerar filmen ganska bra som något man inte behöver engagera sig så mycket i (orkar inte skriva en vettigare recension på den här.) 7/10Sen blev det vampires galore. Först ut blev "Bram Stoker's Dracula" från 92. Var det en bra film? Jag vet inte riktigt. Så här efter första gången är jag inte imponerad. De lite surrealistiska sekvenserna vinner inga extrapoäng hos mig, spänningen försvinner lite för att man visar för mycket av det övernaturliga. En del av tjusningen med boken är just det att Draculas attacker inte berättas i sig, men att folk ovetandes noterar märkliga händelser. Den psykologiska aspekten i att man vet att något hemskt och onämnbart sprider skräck. Ett stort minustecken är Keanu Reeves rollprestation som känns stel och delvis krystad vid vissa tillfällen. Något bättre skådespeleri visar sig i form av Gary Oldman som titelfiguren och Anthony Hopkins som Abraham Van Helsing. I och för sig kanske inte ett Oscarsvinnande framträdande, men jag diggar karaktärerna. Men overall, blir det typ 5 eller 6/10.Nästa vampyrfilm blev klassikern "Nosferatu" från 1922. Väldigt mycket bättre än ovan nämnda rulle. Nosferatu formligen osar stämning, förmodligen till följd utav att det är en stumfilm som inte kan berätta med mycket mer än det vi ser och musiken i bakgrunden (den sparsamma dialogen existerar i form av bildrutor.) Vi får läsa brev och mycket olycksbådande anteckningar om filmens antagonist. Musiken till Nosferatu låter väldigt mycket som en klassisk symfoni (undertiteln "A Symphony of Horror" är inte för inte.) Den är näst intill konstant och spelar en mycket stor roll i förmedlandet av känslorna i scenerna (skådespelarna, som inte kunde framföra sina dialoger själva, spelade likt teatermänniskor över, ibland på gränsen till det komiska, men det fungerar.) Den mer övernaturliga aspekten hos filmen krävde förstås specialeffekter, i form av stop-motion. Det hackiga sekvenserna har en viss charm och fungerar så pass bra att det inte är något som får en att tänka negativt om filmen. Användandet av skuggor i filmen är otroligt stämningsfullt och skickar mysrysningar genom ryggraden. I överlag är Nosferatu en mycket bra film som jag varmt rekommenderar att alla ser. 9/10

/V

"For relaxing times..."

2010-05-29 @ 19:33:44


"... make it Suntory time."

Såg den igår när jag såg "Spider-Man" igår. Blev lite OMG-faktor. Egentligen är det bara ni som har sett "Lost In Translation" som fattar det här.

/V

Måndag 6/11

2010-05-29 @ 18:56:45
Igår köpte jag Pokémongodis-dips och ett Tigers film klistermärke-tidning./V

Måndag 30/10

2010-05-29 @ 18:55:25
Igår spelade jag :Lego Mindstorms Droid Developer Kit: Star Wars-version och i lördags blev färdig med L3goroboten. Och med en Micro-scout./V

GAAAH!

2010-05-29 @ 00:02:03
Glömde inte, men jag hittade inte min gamla dagbok igår (it has been temporarily misplaced) så därför blir det två inlägg idag om jag hittar den (vilket jag förhoppningsvis gör.)

/V

"Can he swing from a web?"

2010-05-29 @ 00:00:02
Idag såg jag för första gången på typ hundrasjuttielva år "Spider-Man 1." Det är faktiskt en bra film. Faktiskt en sjukt nice film. Och musiken är helt, helt underbart snygg... (ett solklart köp från Amazon a 2.97 dollar = 23 spänn.) Höll mig förmodligen från hela filmserien för trean sög, hårt. Särskilt hans jäkla emoscener. PALLAR DE INTE!/V

Look up!

2010-05-28 @ 19:34:35
Uppdatera om du inte har det, för här är det en ny header på display! Känner inte att jag orkade satsa jättehårt på den, men jag tycker att den duger.

/V

Forevermore Nevermore.

2010-05-28 @ 18:24:15
Kamil ville att jag skulle lägga upp en spellista med Nevermore-låtar. På köpet får han också en lista på Between the Buried and Me-låtar också.

Between The Buried And Me
Nevermore

Samt så har jag lovat Tim lite sådär halvt att skapa en egen header. Har funderat på det tidigare men ska nu göra slag i saken.

/V


Måndag 9/10

2010-05-27 @ 17:56:31
Vecka 4 lånade jag en jättestor Legobok på danska och där såg jag operahuset i Sidney och det tog 14 år att bygga det./V

just det...

2010-05-27 @ 17:23:33
Glömde i all hast att skriva att jag också blev berikad med fika och fudge! För er som inte vet hur awesome och asgott det ser ut så har jag varit schanktil nog att ladda upp cirkum 10 bilder precis på fudgeståndet till min bdb (de kommer att stå på Gågatan tills på söndag tydligen, för er som missade dem idag.)Dagens andra låttips: Lamb of God – Laid To Rest

/V

frank dandy.

2010-05-27 @ 16:50:31
Köpte idag mina allra första (så vitt jag har koll; vilket jag borde) märkeskläder. Ett par Frank Dandy-kalsonger. Och det var fan inte billigt. Hundra-facking-nittinio kronor kostade de. Hade lika med noll koll på priset innan kvinnan i kassan la upp de på disken. Kändes ovärt (och faktiskt lite taskigt; en svaghet hos mig) att låta bli att köpa de. Sen så tyckte jag att de såg ganska nice ut (hade sett de tidigare då vi var och rekade för "Ett renoveringsarbete"; Carlings hade förstås ingenting med rekningen att göra.) Det är ju inget hemmansköp precis, så det lär ju inte bli någe fler på ett bra tag :P.Låttips för dagen är: Nirvana – Smells Like Teen Spirit (såg en cover på YouTube, fick ångest så dåligt det var och var tvungen att höra originalet)

/V

morgonsol!

2010-05-26 @ 22:55:06
Det var det inte idag. Ugh. Kallt pissväder så här i slutet på maj är inte ok. Oh well.

Dan började ju sådär halvtrevligt med att Cat var sjuk (alltså lär sig aldrig den där kvinnan? Folk läser inte Fronter på morgonen. Skriv på kvällen innan för guds skull!) Så under den tiden skulle man ju arbeta om vampyrer. Just det, så var det. Men, eh... satt och eggade Give Up, Robot istället. Det där spelet kan gå och ta sig någonstans. Har också fått berättat för mig att jag tydligen ser ut som om jag suger av någon medan jag spelar, hur nu det går till.

Sen var det samhälls och konspirationsteorier för fulla muggar. Fick tillbaka mitt samhällsekonomiprov. 22,5 poäng = G. Kunde säkert gått bättre men ja, he får duga. Efter lite hit och dit så blev det konspirationsteoriarbete. Yeah! Eller ja, jag, Kamil och Elina arbetade faktiskt lite grann om förintelseförnekelse när vi satt i biblioteket, emellan att Kamil försökte styra datorn med Jelindras händer och sedan försökte få tag på hennes börs som innehöll tio kronor (= läsk= hårdvaluta för Kamil.) Nyckelordet i den tidigare meningen var försökte. Efter det blev det lunch där Nils (pådriven av oss andra, förstås) lade ner en kycklingbit från den magnifika thailändska kycklinggrytan i Kamils mjölkglas. Det tog fanimej ett bra tag innan han upptäckte det, och när han gjorde det blev han typ råsur (fast jag tror att han var lite triggad sen tidigare under dagen.)

12:50 började manuslektionen. Daniel skulle på möte, så vi fick arbeta på egen hand. Arbeta. På egen hand. Just det. Jag, Nils, Elina och Petter satte oss i lilla studion och gjorde allt annat än att skriva manus. Daniel uppbådar sedan en helt klockren Facebook-status:

"Storebror ser att nästan samtliga elever i manuskursen är inloggade på facebook när det blev eget arbete ;)"

Säger han som skulle sitta på möte.

Pallar inte att skriva nåt om datakunskapen. Fast jag fick MVG på provet. Oväntat. Inte det svåraste provet i världen precis. Något som dock imponerade var de facto att Nils fick i och med det här betyget sitt första MVG någonsin! HURRA FÖR NILS!Sen innan jag drog hem helt och hållet drog omkring på stan lite grann. Handlade på Burmans för första gången på typ hundra år. Det blev "Morningrise" av Opeth och jag är 150 kr fattigare. Kändes nice ändå. Något som kändes ännu bättre är att när mamma äntligen ska få sitt nya kort så kan hon handla på Amazon! (i.e. typ bästa sidan att handla grejer på; i alla fall överlägset störst utbud.) Har redan börjat planera...Hoppas inte ni inte, typ, dog eller nåt.
/V

Måndag 2/10

2010-05-26 @ 22:19:06
I lördags fassnade en citrus-tabblet i halsen. Och efter-åt for det spåt ur halsen. Och jag fräste och gick jag på toan.


Måndag 25/9

2010-05-25 @ 22:32:19
På lördag var jag på Jespers kalas. Han fick en Space Questbil med lyse av mig. Och så spelade vi dator me Tarzan Action Game[Lärare] Vad mycket du har skrivit. Bra Viktor!

/V

De har verkligen inga gränser, har de?

2010-05-25 @ 08:15:24


Jävlarna i Westboro Baptist Church har tydligen bestämt för att demonstrera vid Ronnie James Dios begravning. Tydligen så var han en "satanist" och det här ska vara bevis på att "de som dyrkar den gamle ormen, Satan, inte har mycket tid kvar." Jag blir så förbannad och tappar tron på människosläktet så det inte är sant. Hur kan man göra så här mot sina medmänniskor? Tror de allvarligt talat att de kommer att förbättra världen? Nej, WBC kan ta och krypa tillbaks till sin äckliga lilla fundamentalisthåla. ERA JÄVLA BÖGHATANDE SMÅ INCESTJÄVLAR NI KAN BARA DRA ÅT HELVETE!

En mer utförlig artikel finns om du klickar på bilden.

Fan vad jag hatar dem, de har verkligen inga gränser, har de?

/Vmorning sun.

2010-05-24 @ 22:28:07


Kanske skriver något mer utvecklat senare i dagarna, but for now får det duga med att trots några "hit and miss"-låtar så är "Reality Killed the Video Star" ett underhållande album som vandrar genom musikens vida landskap - på gott och ont.

/V

Måndag 18/9

2010-05-24 @ 07:19:54
Igår spelade jag :Manx TT Super-Bike: och kom 1 för dom allra bästa motor-cykel-förarna och kom på super-top-listan./V

Cultclocknight.

2010-05-23 @ 02:37:40
Kulturnatta is over and done with. Så vad gjorde jag där? Inte mycket. Hängde först och såg "Death Maze" spela i Döbelns park (och de var riktigt bra må sägas), sen drog jag in mot stan för att se om jag hittade någon jag kände. På Rådhustorget träffade jag på Elina och hennes Holmsundshomies, bland annat en Marcus Westerlund i kilt som utlovat. Vi drog till Hjallarhornet (det är så det stavas va?) och såg några Midgårdare spela. Overall är det ju var det förstås hög klass på MU3:ornas framträdanden. Var tvungen att dra efter en stund, för man skulle ju på bio och se "Prince of Persia." Jag kommer att skriva om den filmen i ett senare inlägg. Om du klickar på bilden nedan kommer du till min bdb där jag lagt upp de flesta jag foton jag tog i dag.


/V

Måndag 11/9

2010-05-23 @ 02:02:01
Igår såg jag på Tigers-film. Det roligt spännande sorgligt och mycket mer./V

Speedy Eggbert!!!

2010-05-22 @ 14:00:35
Asså, sitter och är typ tårögd av nostalgi! Läser igenom min dagbok jag hade i typ ettan, tvåan nånting. Kommer definitivt att lägga upp dagboksinlägg och mina ökända historier från samma era. Förbered er på rafflande historier såsom "Rymdstation Delta", "Ödets rubin" och "Ormen Oskar som väste så högt att jorden sprängdes." Och självklart blir det ju bilder på köpet, för vad är annars poängen liksom?


FETASTE NOSTALGIN TYP NÅGONSIN!

/V

idag gäller det!

2010-05-22 @ 13:49:58


Prince of Persia! Självklart händer det väl något på Kulturnatta som man släpar sig till. Typ den här metal-grejen i Döbelns park. Möter förhoppningsvis någon där (typ Kamil.) Frågar mig likt honom "är det någon som inte kommer att supa på Kulturnatta?"

/V

"he has chosen exile."

2010-05-22 @ 01:37:40


I walk the streets of Japan till I get lost
Cause it doesn't remind me of anything
With a graveyard tan carrying a cross
Cause it doesn't remind me of anything
I like studying faces in a parking lot
Cause it doesn't remind me of anything
I like driving backwards in the fog
Cause it doesn't remind me of anything

The things that I've loved the things that I've lost
The things I've held sacred that I've dropped
I won't lie no more you can bet
I don't want to learn what I'll need to forget

I like gypsy moths and radio talk
Cause it doesn't remind me of anything
I like gospel music and canned applause
Cause it doesn't remind me of anything
I like colorful clothing in the sun
Cause it doesn't remind me of anything
I ilke hammering nails and speaking in tongues
Cause it doesn't remind me of anything

The things that I've loved the things that I've lost
The things I've held sacred that I've dropped
I won't lie no more you can bet
I don't want to learn what I'll need

Bend and shape me
I love the way you are
Slow and sweetly
Like never before
Calm and sleeping
We won't stir up the past
So descretely
We won't look back

The things that I've loved the things that I've lost

The things I've held sacred that I've dropped
I won't lie no more you can bet
I don't want to learn what I'll need

I like throwing my voice and breaking guitars
Cause it doesn't remind me of anything
I like playing in the sand what's mine is ours
If it doesn't remind me of anything

/V

Ioearth.

2010-05-21 @ 17:48:57

Genre: Progressive Rock
År: 2009

Hittade de här av en slump. Ett sjukt ometal prog album. Ta och lyssna lite grann på första låten. Den är väldigt ambient (luftig, drömlik) och döm om min förvåning när man hör en kvinnlig sångerska. Vid närmare granskning har bandet sångare av båda de kön, tydligen. Ge albumet en chans, för det är än en gång inte metal!

/V

"Here they come!" "They're trying to block us!"

2010-05-20 @ 06:54:40


Åh. Nostalgitripp så in i h-vete :D.

4's and 5's

2010-05-19 @ 21:09:16
Blev igår utmanad av G att komma på de 5 snyggaste kändisarna jag vet. Kom inte på 5 sådär på rak arm så det blir 4 istället (nog finns det alltid snygga kändisar så det räcker, men jag vill inte ta någon bara för att.) Reagera hur ni nu vill *host*I to the d to the a *host*. Alla dödshot och anklagelser om manschauvinism kommer att vidarebefordras till Gustaf. So here goes in no select order:


Jessica Alba (no surprise here...)


Megan Fox (nothing new here either...)


Scarlett Johanson (har inte lagt upp en bild på henne så långt jag kan minnas.)


Kenza (but wait; what is this? Läser Viktor kändisbloggar? Nej. Har Gustaf sagt att det här är hans favoritbild på henne och visat den för honom? Ja.)

Oh well. Is/was bored och gjorde det här inlägget. Gör som du vill. (lovar att Kenza-advokater kommer att jaga mig till döden för att jag snodde en bild från hennes blogg O M G!)

/V


LÖRDAG!!

2010-05-19 @ 17:50:22


Bästa platserna, taggar som FAN! Även om det kommer vara dålig så kommer det bli nice!

/V

R.I.P. 16/05/10

2010-05-18 @ 11:29:15
Söndagen den 16 maj lämnade den världskände rocksångaren Ronnie James Dio jordelivet. Dio var en framgångsrik sångare och utöver hans soloprojekt Dio, medverkande han under sin karriär i banden Rainbow, Black Sabbath, samt deras återförening Heaven and Hell. Han har befäst sin plats inom rocken genom en mängd olika låtar, däribland "Holy Diver" från soloprojektet och Black Sabbaths "The Mob Rules". Den 25 november 2009 fick han diagnosen magcancer.


Du är saknad.

/V

the Rite of Spring.

2010-05-18 @ 00:20:09


En av de bästa delarna från Fantasia 2000

/V

Äntligen!

2010-05-17 @ 22:12:32


Nu äntligen ligger soundtracket till "Prince of Persia: The Sands of Time" uppe på Spotify! Spenderade mertiden av timmarna innan middagen med att ligga utfläkt på vår ryamatta med kuddar ute på balkongen och bara lyssna igenom alltet. Det dök faktiskt inte upp någon reklam förän efter typ tionde spåret eller nåt (något som förvånade mig ganska mycket; Spotify har en tendens att lägga fyra reklamer på raken med fyra låtars mellanrum.) Hade ingen direkt koll på vars jag var i albumet. Var ganska nice det också.

Så hur är det då? Nja, inte det bästa jag hört precis. Gregson-Williams har också komponerat soundtracket till Kingdom of Heaven, ett släpp som står väldigt högt i min bok. Ni som har sett typ, någon av "Pirates of Caribbean"-filmerna och lyssnat lite grann har du ett ganska bra hum om hur det kommer låta. Förstås, lite mer exotiskt med inslag av soloinstrument som låter otroligt snygga. Men något som stör mig rejält är de elektroniska inslagen. Basförstärkning kan jag greja, men elgitarrer och syntetiska trummor i mellanöstern för hundrasjuttielva år sen? Är lite tveksam till det (guran dykar dock bara upp i ett eller två spår, tack och lov.) En stående favorit sen förhandslyssningen är fortfarande "Ostrich Race." Mer befäst i sina platser är "The Prince of Persia" och "Destiny" som avslutar historien på ett sprängfyllt ackord, såsom det bör. Efter filmmusiken tar "I Remain", eftertextmusiken av Alanis Morisette. Det är förstås ingen favorit å min sida, men blir glatt överraskad i jämförelse med till exempel "I See You" från förra årets bombardemang-succé "Avatar." Men såhär i förhand ger jag "Prince of Persia: The Sands of Time" ett skapligt 6/10. Får se hur det passar ihop med filmen på lördag (kommer att dissa slutklämmen av Kulturnatta förmodligen)!

/V

top 3 (förtjänade) fml

2010-05-17 @ 20:49:55
Utan inbördes ordning (förutom den första som är min absoluta förtjänade fml):
 • Today, I thought it would be funny to fart in my roommates mouth while he was asleep. I walked over to him and pulled my pyjamas down and let loose. To my surprise it was a very wet one and I accidently took a dump on his face, he woke up and beat me until I was bleeding. FML.
 • Today, while I was walking downtown a homeless person asked me for a dollar. I thought it would be funny to wave the dollar in his face and taunt him. I guess he thought it would be funny to stab me in the leg with a pencil. FML.
 • Today, I wanted revenge on the rabbit who ate my garden's plants. When he returned, he was standing next to my brand new above-ground swimming pool. I pull out my 22. rifle and shot at it, but the bullet missed and popped a hole in my pool. 15,000 gallons of water flooded my basement. FML.

/V

 

 


supreme.

2010-05-17 @ 13:24:58


Oh it seemed forever stopped today

All the lonely hearts in London
Caught a plane and flew away
And all the best women are married
All the handsome men are gay
You feel deprived

Yeah are you questioning your size?
Is there a tumour in your humour,
Are there bags under your eyes?
Do you leave dents where you sit,
Are you getting on a bit?
Will you survive
You must survive

When there's no love in town
This new century keeps bringing you down
All the places you have been
Trying to find a love supreme
A love supreme

Oh what are you really looking for?
Another partner in your life to
abuse and to adore?
Is it lovey dovey stuff,
Do you need a bit of rough?
Get on your knees

Yeah turn down the love songs that you hear
'Cause you can't avoid the sentiment
That echoes in your ear
Saying love will stop the pain
Saying love will kill the fear
Do you believe
You must believe

When there's no love in town

This new century keeps bringing you down
All the places you have been
Trying to find a love supreme
A love supreme

I spy with my little eye
Something beginning with (ah)
Got my back up
And now she's screaming
So I've got to turn the track up
Sit back and watch the royalties stack up
I know this girl she likes to switch teams
And I'm a fiend but I'm living for a love supreme

When there's no love in town
This new century keeps bringing you down
All the places you have been
Trying to find a love supreme
A love supreme

Come and live a love supreme

Don't let it get you down
Everybody lives for love

Come and live a love supreme
Don't let it get you down
Everybody lives for love

Typ en av världens bästa låtar.

/V

men bajs :(

2010-05-16 @ 11:58:09
Då är det ju självklart att när man äntligen har hittat en dator med internet som funkar så ska Spotify börja fucka med mig. Bajs.

/V

where death is most alive.

2010-05-16 @ 01:28:43


Genre: Melodic Death Metal
År: 2007

/V

rivalry is nought without adversary.

2010-05-16 @ 01:24:51
Sittter för första gången på typ 100 år vid "stordatorn" i Gustaf och Eriks rum. Interneten fuckar (och har fuckat hela dagen) nämligen med mig på min bärbara och jag pallade det inte. Det är i såna här tillfällen man upptäcker hur handikappad man blir utan internet.

Det var jäkulst trevligt idag på VAFF. Hängde för det mesta med Kamil och Choongen (Nils kom lite senare, men vars var resten? Shame on you!) Trodde att man skulle få se "Björkpollen of the Dead", men det var tydligen ett work-in-progress fortfarande. Inte för att det inte var intressant, men litt besviken blev man. Efter en tur ner till stan och tillbaka satt vi och socialiserade tills Nils dök upp och så skulle jag hem och käka (hemmagjord lasagne kan man ju för faen inte lämna!) Skyndade mig tillbaka så fort jag kunde, men jag hade tydligen missat tipsrundan. Oh well, hängde med peepsen igen under en, kort sagt, intressant middag.

/V

DTP Tourin' 2

2010-05-15 @ 02:48:02
Trippy!
"I haven't masturbated in a week. Wait, that's a lie."
"Paul from Between the Buried and Me hit me in the head with a snowball. That's OK becuase I wiped my dick on their bus doorhandle."


/V

Vaffals? V 2.0

2010-05-14 @ 22:55:30
Så då är man tillbaka efter några timmar på Midgård. Själv var man högt eftertraktad som bildproducent. Vid trekamerasystemet satt man och lekte kung, och för det mesta så tror jag att mitt land överlevde. Nån fuckup blev det fast det var Stefans fel, inte mitt. Efter det flängde man omkring och hjälpte till att rigga bioduk som Patrik Eklunds alster skulle visas på. Alla var mycket underhållande, särskilt "Istället för abrakadabra." Vad jag gillade bäst var att det inte var en himla massa mörka dramatiska filmer som verkar plåga och cutta kortfilmsvärlden. Kanske jag drar alla över en kamm eller talar av egna erfarenheter (vill men kan inte skriva roliga, eller snarare odramatiska manus) men that is how I feel. Nu blev man ju råtaggad på att filma Petters hus-film. Ska bli asnice!Känns bekant det här bordet :D. Tog en självguidad tur runt skolan när jag såg Grubberevyn. Inte mycket som har förändrats kan man säga (men jag upptäckte att Jeanette inte jobbar kvar; fick hon men för livet efter våran klass månn tro?) Fotade lite mer, och de bilderna kommer upp lite senare.

/V

Vaffals? V 1.0

2010-05-14 @ 22:38:36
Över 20 personer var på plats när Midgårdskolan öppnade sina dörrar och presenterade VAFF 2010. Det bjöds på både musik, dans och förstås, film efter ett obligatoriskt öppningstal. Tre filmer skrivna och regisserade av Patrik Eklund visades efter varandra, "Slitage" (som har vunnit pris i Cannes), "Istället för abrakadabra" och "Situation Frank," alla lika imponerade. Regissören själv fanns inte på plats för att prata om sina filmer, istället tog producent Mathias Fjällström förarsätet och guidade oss genom inspelningarna i en mycket livlig och givande Skavlan-inspirerad intervju tillsammans med skådespelare och lärare på Midgårdskolan Daniel Rudstedt, som medverkade i alla tre filmer. Undertecknad drog sig tillbaka innan en smygpremiär av långfilmen "Mary & Max" ägde rum i Valhalla, skolans aula. Två dagar av VAFF återstår dock, två dagar som ingen filmentusiast bör missa.

/V

11 days later...

2010-05-14 @ 12:52:49
Äntligen! Nu har mitt klipp "Avatar - The Destruction of Hometree (Re-cut)" tillåtits på YouTube. När man kollar på copyrightinfon är den tydligen fortfarande blockerat i hela världen men, ja. Jag kan däremot inte bädda in filmen (som ni kanske har listat ut by now.)/V

The Battle of Tommy Giordano.

2010-05-14 @ 03:22:01


Var försiktig när du slår igång TV:n strax efter klockan ett på natten. Det kan sluta med att du tittar på ett näst intill patetiskt avsnitt av "MacGyver." Mr. Macintosh är hela världens bästa vän, lillungen Tommy älskar allt och alla (till och med en farbror som han inte träffat sen födsel; vafan ungen är ju 8?!), vår hjältinna slår ner en skurk med en stekpanna (inga könsroller här inte, nej usch nej), polischefen är måttligt överviktig och skurkarna bryter på italienska. Tummen upp killar, det här gillar vi!

... right

Allvarligt talat, jag höll typ på att få spasmer under vissa scener. Känner mig lite som Sideshow Bob.

Selma: That MacGyver's a genius.
Sideshow Bob: First of all, he's not a genius, he's an actor, and second, he's not much of an actor.
Selma: You're lying! You're lying!
Sideshow Bob: No Selma, this is lying: that was a well-plotted piece of non-claptrap that never made me want to retch (hulka, få kräkreflexer.)
-----
Selma: Just tell me you like MacGyver.
Sideshow Bob: Very well I... I... I can't do it! Even that car chase seemed tacked on (påklistrad)!

Här är resten av avsnittet för er som är intresserade. Nu är det natti för mig!

/V


Tribute.

2010-05-13 @ 21:09:28

The Ultimate Opeth Playlist

Opeth är tveklöst ett av de mest unika banden som finns ute i den stora vida musikvärlden. En hyllning efter ett antal års fandom sitter inte helt fel, och i en spellista som spänner nästan hela deras karriär (Spotify flexar än en gång dess begränsningsmuskler) har jag samlat 22 låtar som ligger bland det bästa de har gjort. Speciell omtanke har lagts på låtordningen, bara så att ni vet.. Nu är det så här att jag är medveten om att alla inte har en fäbless för growling som det kallas (exorcismläte funkar också bra; whatever floats your boat) så därför har jag tagit mig tiden och markerat ut vilka element låten innehåller. Fiffilurigt eller hur?

(C = Clean vocals X = Exorcist vocals I = Instrumental)
 • The Moor - C/X
 • Bleak - C/X
 • Harvest - C
 • The Drapery Falls - C/X
 • Reverie / Harlequin Forest - C/X
 • Serenity Painted Death - C/X
 • For Absent Friends - I
 • Demon of The Fall - C/X
 • Deliverance - C/X
 • To Rid the Disease - C
 • Moonlapse Vertigo - C/X
 • Master's Apprentices (Spotify kallar den By the Pain I See In Others) - C/X
 • Hex Omega - C
 • Windowpane - C
 • Ghost of Perdition - C/X
 • Hours of Wealth - C
 • Porcelain Heart - C
 • Face of Melinda - C
 • Patterns In The Ivy - I
 • Blackwater Park - X
 • Isolation Years - C
/V

much ado about nothing.

2010-05-13 @ 00:38:32


Är tillbakakommen efter Grubberevyn (eller ja, har varit det ett tag men har faktiskt varit social med folk här.) Kom en kvart för sent men tror inte jag missade nåt viktigt. Det var väl inte... den bästa precis. Teatern (på den lilla scentid de fick; jag svär att det var totalt 5 min max) var inte särskilt stark, dansen var *host* ähem... lite tveksam och musikarna kunde man ha önskat att de rört på sig lite mer. Var lite grann "nu sjunger jag, okej, då gör jag bara det. okej, nu sjunger jag inte, nu ser jag totalt osäker ut på scen och gör intet för att liva till det" stuk på det hela. Personligen hade jag velat försöka leva mig in i låten och hitta något i texten som jag kan koppla till. Men om det bara är låtar som "Smells Like Teen Spirit" så är det ju bara att rusa omkring och ösa energi omkring sig. Take back and redo. Med det sagt, var det ju inte helt utan höjdpunkter. Vissa skämt nådde faktiskt ut, t. ex. det om lajvare och det om internetmobbning via Apberget. Sen finns det ju visst en smått gudabenådad gitarrist som egenhändigt lyfte mina mungipor från här till evigheten. Hans gitarrsolon under "Beat It" och "Hold The Line" var kvällens höjdpunkter, utan tvekan.

Låtlistan was as follows
 • 9 To 5 - Dolly Parton [N/A]
 • True Blue - Madonna [N/A]
 • When You Were Young - The Killers [N/A]
 • Can't Stop Loving You - Phil Collins **
 • Free Fallin' - Tom Petty ***
 • Under Pressure - David Bowie & Queen **
 • Back In The USSR - The Beatles ***
 • Beat It - Michael Jackson ****
 • The Show Must Go On - Queen **
 • New York New York - Frank Sinatra ***
 • Smells Like Teen Spirit ***
 • ... Baby One More Time - Britney Spears *
 • Hold The Line - Toto ***
 • September - Earth Wind and Fire ***
 • Land of Confusion - Genesis ***
 • Fame - Irene Cara **
Musik: ***
Teater: **
Dans: -

Totalt: **

/V


Dagens bästa.

2010-05-11 @ 22:03:59
Nils upptäcker samtidigt som jag och Elina att han sitter och dreglar på enkätutvärderingen. Det liksom riktigt dryper saliv ner på tröjan. Samtidigt som Daniel snackade om det allvarliga med den här enkäten satt vi tre och desperat försökte hålla oss för skratt.

/V

Fredag 7/5 (fint att man har koll)

2010-05-11 @ 21:55:11
Fint att man har koll på vad man ger sig in på... Tog på mig ansvaret att vara "fadder åt ettorna på lekdagen." Lekdag i mitt huvud = treornas utspark. Gjorde inte kopplingen mellan fadder+ettorna+lekdagen. Trodde att fadder var något synonymt med typ "okej ettorna är med och planerar treornas utspark." Visade sig senare, ack så för sent, att jag hade signat upp på att vara just det, fadder på ettornas insparksdag en dag innan vi egentligen börjar. Hängde kvar genom hela mötet som var och drog sedan hemåt. Stannade vid kullen ovanför Svingen och satte mig på en stor sten där jag chillade i allmänhet (pics togs också, varav en på mina utsträckta barfota fötter och ben som jag inte kommer att ladda upp därför att mina ben ser ut typ dvärgben på den bilden. srsly.) Efter ett tag kom Petter förbi och jag cyklade tillsammans med honom ett tag till vi var tvungna att skiljas åt. Han hade tydligen inte haft en aning om vad det hade varit för möte och sa att han jättegärna skulle vilja vara med. The world just got a little bit brighter. Eller ja, den dagen taggas lite mer nu än förr./V

fuck this shit.

2010-05-11 @ 19:40:52
Skulle till revyn imorgon med Elina. Självklart måste Gurra ha sin jätteviktiga Mozartkonsert ungefär samma tid. Enda chansen blir att gå på nattinén, men som det verkar nu blir jag helt loner, inte nån som är tagg på att hänga på?

/V

Klass 4 K i Tetumskolan

2010-05-11 @ 11:28:26
Satt och tråkläste Hannahs matteläxa och stötte på det här:

"7. ** När klass 4 K i Tetumskolan gick den 500 meter långa gångvägen till biblioteket gick läraren först. Sist gick Emmy och Sofie. Eftersom de gick och pratade om vilka killar de gillade bäst halkade de efter 20 meter för varje 100 meter som lärare gick [sic]. Hur långt hade de kvar till simhallen när läraren kom dit? Visa hur du har tänkt.
8. ** Om klassen i stället gått till simhallen dit det är 1650 meter långt. Hur långt hade då Emmy och Sofie haft kvar när läraren kom fram?
9. ** Hur lång tid tror du det tog för läraren att gå till biblioteket? Förklara ditt svar!"

Till och med jag börjar oroa mig...

/V

"en körv..."

2010-05-11 @ 11:06:31
Är det bra att sitta och planera veckans måltider när man sitter och hungrar ihjäl sig?

/V

två styckna slumpmässiga.

2010-05-10 @ 18:44:56


Genre: R&B, Pop, Neo soul
År: 2009Genre: Metalcore
År: 2010

Jag personligen tycker inte riktigt om dessa (har iofs inte lyssnat igenom båda helt so...) men om du gör det, good for you. Kommentera då gärna i den lilla boxen här nedan!

/V

hide n' seek.

2010-05-10 @ 10:09:00
Känns som en värd filmlektion. Större delen av tiden har gått åt till att Petter och Nils skulle stoppa saker i Elinas hår. Sen körde vi kurragömma i lilla filmsalen. Det gillas :D. Nu är det tre pers i filmsalen. Resten är antingen i Julias grupp, hemma, någon annanstans eller Petter som pratar med Daniel och Fernando.

/V

:D

2010-05-10 @ 07:14:44
Bad idag! Taggar som stryk, och det ska bli särskilt kul eftersom vi egentligen bara skulle haft det en gång.

Kom på igår att jag har en massa saker som jag skulle kunna skrivit om tidigare men bara glömt/skitit i/whatnot. Så förvänta er några random inlägg då och då om saker som hände för någon dag sedan.

/V

underbaraste.

2010-05-09 @ 20:09:26
Godsmack Favs

Bandets influenser är Alice in Chains, Black Sabbath, Led Zeppelin, Aerosmith, Judas Priest, Pantera, Metallica och Rush. Sångaren låter lite som en hybrid utav den framlidne Layne Staley från Alice in Chains och James Hetfield från Metallica.
 • Sick of Life *****
 • Love Hate Sex Pain ****
 • Awake ****
 • I Stand Alone ***
 • Bad Religion ****
 • Speak ***
 • Whiskey Hangover ***
 • Cryin' Like A Bitch ****
 • Moon Baby *****
/V

"Are you watching closely?"

2010-05-09 @ 19:12:56


Christopher Nolan återvände 2006 till filmscenen ett år efter storsuccén "Batman Begins." Tillsammans med "Illusionisten" och "Scoop" gjorde "The Prestige" 2006 till ett filmår med magi i förgrunden. Christian Bale och Hugh Jackman gestaltar Robert Angier och Alfred Borden, två aspirerande illusionister och vänner. En olycka på scen med dödlig utgång lägger grunden för en blodig rivalitet som är dömd att sluta i katastrof. Michael Caine spelar mentorfiguren Cutter och Scarlett Johanson tar sig an rollen som den opålitliga Olivia Wenscombe. Även David Bowie sticker in sitt huvud, som den excentriske Nikola Tesla, någon som faktiskt funnits på riktigt. I överlag är det starka rollprestationer, särskilt från Bale och Jackman.

Nolans metod från "Batman Begins" att visa en tydlig bakgrundshistoria har tagits ett steg längre till något som sammanhåller hela filmen. I nutiden sitter en av våra huvudpersoner i fängelse, åtalad för mord på den andre. I dåtiden utspelar sig bakgrunden till detta brott, och på ett smart sätt når dåtiden ikapp med nuet mot filmens rafflande final. David Julyans filmmusik är enkel, för mycket så, för den når inte upp till samma intelligensnivå som finns i resten av filmen.

Något som bröderna Nolan har gjort bra är att de leker med gränserna för gott och ont. Den sympati som kan ha väckts vid handlingens början är mot slutet ett minne blott. Angiers och Bordens gränslösa hat leder dem till att utföra allt fasansfullare dåd som deras motiv inte rättfärdigar. Ska man dra en linje någonstans, så ser jag antagonisten i Bales karaktär. Vilket gör att slutet känns lite missvisande. Och appropå slutet, så är det den där lilla fläcken på en annars magnifik sol. Det är hyfsat smart, utan tvekan, men att få hela historien förklarad för sig under filmens sista minuter påminner (och inte så lite) om Hercule Poirots slutklämmar. Då börjar man ju undra, hade den kunnat sluta på ett annat sätt? Och utan att gå in på större detaljer kan jag nog säga, förmodligen inte.

"The Prestige" är ändock en smart, stark och imponerande film som alla bör se. För att inte missa en minsta handvänding, hörsamma Alfred Bordens fråga: "Are you watching closely?"

/V


The Prestige.

2010-05-08 @ 18:23:40
Så då har man varit på en cykeltur med Eriksson till Ersboda, sen till stan och sist men inte minst vår boning. Det var ju ganska trevligt (om man bortser från några mishaps å Eriks sida.) När vi kom fram till Hemmakväll hittade jag "American Psycho" som jag köpte för 69 spänn och hyrde "The Prestige" för 15. En vänding mot Hemköp senare var vi två glassar och ett packe batterier rikare. Vinnare av första riktiga pinnglass år 2010 är:


Magnum Almond!


Smakade himla gödans i dagens underbara solväder. Sörjer lite grann att min mobil höll på att dö här hemma så jag var tvungen att lämna den :(. Oh well, tagga "The Prestige" ikväll i alla fall!

/V

lördag.

2010-05-08 @ 14:53:52
Klev upp typ råtidigt imorse, typ... halv nio-nio nånting. Har på hela dagen inte gjort så mycket, tankat ner Memento, gjort sen lunch till resten av peepsen här (mami är inte hemma) och försökt läsa lite Dracula. Hade gått bättre utan "SWOOSCH!" "ZOOM!" ala lasersvärd i bakgrunden. Hade "München" av John Williams som lektyrmusik och det passade ganska bra (notera: till boken, inte spelet.) Ska snart ut och cykla med beloved broder Erik Ersboda runt./V

is it all just lunacy?

2010-05-07 @ 23:21:52


Let's take a blast to the moon baby
(I sit around wishing you will)
How I'm craving you
(yeah)
Every time I'm near you
(I always wanna swallow you down)
I'll be right here if you need me

In my life, I'll need you here
Don't ask why, I'll never disappear
Why is it everyday that I feel the pain?
Ah yeah

Let's take a trip to the stars far away
(Where were you when I was down?)
Staring into the dead
(dead)

My pain is caused by my pleasure
(And my soulmate lives in your body)
I can't get you out of my head
It never goes away

In my life, I'll need you here,
Don't ask why, I'll never disappear
In your eyes you can bid me farewell
Don't ever try to understand the situation
Why is it everyday that I feel the pain?

(It always comes when I least expect it
When I'm looking for love,
I seem to be regretting it)

Why is it everyday that I feel the pain?
Ah yeah, yeah

[spoken]
I had nothing to do with this
Tolerance, tolerance for pain
And we can't have weakness

(no, I can't stop)

I had nothing to do with this
I had nothing to do with this
I had nothing to do with this
I had nothing to do with this

And we can't have weakness
And we can't have weakness

Tolerance, tolerance for pain
Tolerance, tolerance for pain

Tolerance for pain
Tolerance for pain

/V

Genesis.

2010-05-07 @ 18:47:28


Alltså fyttihelvete vad jag taggar den här filmen! GAAAH!

/V

3 fackin' timmar!

2010-05-06 @ 22:03:10
En dag är nästan förbi, och har man gjort något vettigt? Kanske. Inte på engelska/svenskan/whatever i alla fall. Hade tänkt läsa "Dracula" men det blir inte riktigt stämning med Rammstein i bakgrunden. På samhälls gjorde jag faktiskt några uppgifter, är uppriktigt sagt ganska stolt över mig själv. På rörlig bild fick vi bestämma två manus som vi skulle börja arbeta med (Julias och Petters.) Är inte riktigt säker på hur det här kommer att bli då vi blev 4 stycken som önskade vara foto på Julias film. Också lustigt hur alla verkar tro att jag valde Julias film pga Elina. Sanningen är ju den att faktiskt hade en ganska bra vision för hur jag ville att jaktscenen i den filmen skulle se ut. Oh well.

Och sen så var man ju tvungen att stanna på skolan i 3 fackin' timmar för att ha nationella i engelska 14:45. Yeah. Jag pratade jävligt mycket. Kändes det som i alla fall. Ugh...

/V

whiskey baksmälla.

2010-05-06 @ 13:02:29
Just nu ligger...


... på Spotify och råfilen på 21.3 gig av...


... på min hårddisk. Tre fuckin' timmar tog det, men det var det värt.

/V

the silent man.

2010-05-06 @ 07:24:02


A question well served,

"Is silence like a fever?"
"A voice never heard?"
"Or a message with no receiver?"

Pray they won't ask
Behind the stained glass
There's always one more mask

Has man been a victim
of his woman, of his father?
if he elects not to bother,
will he suffocate their faith?

Desperate to fall
Behind the Great Wall
That separates us all

When there is reason
Tonight I'm Awake
when there's no answer
Arrive the Silent Man

If there is balance
tonight He's Awake
If they have to suffer
There lies the Silent Man

Sin without deceivers
A God with no believers
I could sail by
on the Winds of Silence
And maybe they won't notice
But this time I think
It'd be better if I swim

When there is reason
Tonight I'm Awake
When there's no answer
Arrive the Silent Man
If there is balance
Tonight he's Awake
But if they have to suffer
There lies the Silent Man

En låt som sträcker sig strax under 4 minuter, "The Silent Man" är en av Dream Theater's mest spartanskt uppbyggda låtar, bestående nästan exklusivt av akustiska gitarrer med inslag då och då av odistade ditos och lätt slagverk. Att faktiskt förstå texten är inte det lättaste i hela världen, så fans har suttit och försökt tolka den och lagt upp en ganska hållbar teori på faq.dtnorway.com. All bör åtminstone nån gång ha lyssnat på låten, särskilt de som inte är fans av deras stil generellt. Ida och Gurra är två stycken som bör lyssna på den i alla fall. Alla andra är självklart varmt välkomna att göra detsamma.

/V

Kapitel 1 - Jonathan Harkers dagbok (stenograferad)

2010-05-05 @ 21:12:34

Har nyss suttit ute på balkongen och läst lite drygt 40 sidor ur "Bram Stoker's Dracula" samtidigt som jag lyssnade på soundtracket ur Da Vinci-koden. So far har det byggts upp en jäkulst bra stämning (bra får tolkas lite liberalt här.) Ska inte avslöja för mycket men det här som en klassiker som man faktiskt orkar dra sig igenom.

/V

toto-fest & fetdiss.

2010-05-05 @ 16:50:47
Idag har jag...
 • ... cyklat till skolan i aprilväder (i maj.)
 • ... haft en jätteintressant engelska lektion! (notera en gnutta sarkasm i tidigare påstående.)
 • ... lånat Dracula (en jättefet bok på 600 sidor som egentligen kund'a varit typ 400 så man ser assmart ut)
 • ... faktiskt arbetat på en samhällslektion (inte för mycket dock; oroa er inte.)
 • ... skickade iväg min sista Spotify-invite (äntligen!)
 • ... haft en Toto-fest innan elva-tiden började.
 • ... käkat veg-mat till lunch.
 • ... sett världshistoriens mest uppiggande film på manuslektionen när jag redan var dötrött. Hoo-Ha!
 • ... blivit fetdissad av tabb-Anita (imagine that.)
 • ... cyklat hem i faktiskt ganska bra väder.
Idag ska jag...
 • ... käka stuvade makaroner med köttbullar! (pics, pics, pics!)
 • ... läsa Dracula (lite grann i alla fall.)
 • ... läsa en jätterolig tysk andravärldskriget-bok (på just det, TYSKA!)
 • ... med största sannolikhet lyssna på musik.
 • ... lite allt möjligt.
 • ... Typ.
/V

the guillotine.

2010-05-05 @ 07:33:59


Guess you can't hear a sound
In the shadows all tied down
Cause these beats dwell
Inside our hearts

Only one thing left to do
I can hurt somone like you
Tear you out for all to
See these lies

Now you sing back to me
In a strange harmony
Head of state facing up
To the guillotine

Give me no choise but this
Give the man in me a lethal kiss
Root you out lolentlessly
At last

Ska typ dra nu men jag tänkte bara posta låten för jag blev glatt överraskad (har inte hört den förut.) Lyssna på den och säg vad ni tycker.

/V

sun of everything!

2010-05-05 @ 07:15:43


Det där var ju då bilderna som jag lovade att lägga upp. Känns lite drygt att göra det när jag redan har laddat upp de på min bilddagbok (yes folks, jag har faktiskt en bilddagbok; den heter svenjohanviktor FAST det kan ju folk ha sett på min facebook också.) Satt och chillade på balkongen igår (med musik och tyskaläxa YEAH), så här kommer en till.Ciaozorz!

/V

Det stora problemet.

2010-05-04 @ 19:46:17

/V

mattehumor

2010-05-04 @ 13:13:25
"Det där med mått är ju geometri i kubik" (it's funny cuz it's a figure of speech and volume is a part of geometry AT THE SAME TIME 0.o)

/V

frågormed1ord

2010-05-04 @ 12:46:41
Blev alldeles nyss på sekunden utmanad av G-man att svara på lite frågor:

På den här listan får du bara svara med ett (1!) enda ord.

1. Var är din mobiltelefon? Bredvid.
2. Var är din andra hälft? Vem?
3. Ditt hår? Hårspray.
4. Din mamma? Snäll.
5. Din pappa? Urolog.
6. Det bästa du vet? Musik.
7. Din dröm inatt? Glömt.
8. Din dröm/ditt mål? Regissör.
9. Rummet du är i? Inget.
10. Din hobby? Musik
11. Din skräck? Tafofobi.
12. Var vill du vara om 6 år? Nånstans.
13. Vart var du igår kväll? Hemma.
14. Vad är du inte? Tjock.
15. En sak du önskar dig? Lycka.
16. Var du växte upp? Olika.
17. Det sista du gjorde? Bloggade.
18. Dina kläder? Casual.
19. Din TV? Tjock.
20. Ditt/dina husdjur? Haft.
21. Din dator? Skolans.
22. Ditt humör? Likgiltighet.
23. Saknar någon? Ingen.
24. Din bil? Kein.
25. Något du inte har på dig? Mössa.
26. Favoritaffär? ICA.
27. Din sommar? Nice.
28. Älskar någon? Jepp.
29. Favoritfärg? Mörkblå.
30. När skrattade du senast? Nyss.
31. När grät du senast? April.

Så nu utmanar jag Kamil/Tim, Ella/Olivia (fackin' dubbelbloggare, nån kan ju slippa) Choongen och Petter (eller killenmedkoll.tk).

Låten just nu: Lamb of God – Laid To Rest

/V

 


oh sunny day!

2010-05-04 @ 12:28:08
Så himla underbart att sitta utanför skolan, känna solen värma och lyssna Godsmack's nya låt Love-Hate-Sex-Pain! Pics kommer senare när jag faktiskt har en sladd att överföra med (kommer på: men oj jag kanske ska fota och ladda upp bilder, kommer på direkt efter jag fotat klart att man inte har sladden när man faktiskt behöver den.)

Yeah tagga matte om en halvtimme! *korsar fingrarna bakom ryggen*

/V


boredcat is(was)bored

2010-05-04 @ 12:09:35
Så då har man väl haft nationella läs och hör i engelska. Det gick väl bra antar jag. Lite drygt att sitta och vänta i 40-50 minuter under läs när man var klar. Det är under såna tillfällen (utan iPod, dator och utan tillåtelse att prata) man lär sig att uppskatta det lilla livet kan ge. Som att Nils sitter och snurrar på sin iPod och slår sig i skallen till exempel.

= jag at that moment.

Nu under lunchen hade vi en ganska intressant diskussion.  Inte säker på hur det började, men hursom så påstod Krille och Emelie (bara de till att början med; medhåll fick de sen) att en persons utseende påverkas av vad du tycker om personen. Säg att du ser en råsnygg person, men när du lär känna honom/henne så tycker du att han/hon är den drygaste jävel du nånsin träffat och därmed så tycker du att personen blir lite fulare och vice versa. Av de sex personer som vi var (Nils, Niklas, jag, Jocke, Emelie & Krille) så var Jocke den enda som motsatte sig idén. Trots min ganska enkla, smarta och detaljerade sammanfattning på 10 sek (av det Krille och Emelie försökt säga under 5 min) lät han sig inte övertygas. Min sammanfattning/förklaring/kalla-det-vad-du-vill var så att du tycker kanske att en person är jättesnygg, förutom att han/hon har några finnar i ansiktet (som exempel; allt här är självklart hypotetiskt.) Tycker du om personen så struntar du i finnarna (det negativa), men om du tycker illa om han/henne/whatever så framhäver du det negativa (finnarna.)

Så vad tycker du?

/V

Journey Through the Desert.

2010-05-03 @ 22:42:22


Hittade på kära Filmtracks.com någon som hade länkat till förhandslyssningar från soundtracket (länken finns som bekant i bilden; skulle den vara någon annanstans? nej, jag är vanemänska.) Några spår heter fel saker, men rätt låttitlar står i mitt tidigare inlägg i frågan. Efter 19 spår cirkum 15-30 sek långa var kan jag väl säga: meh. Mycket låter bekant på något sätt, vilket är synd. Jag förutspår något mellan en 3:a eller 4:a i betyg. Temat har en såndär passande orientaliskt och kan bli riktigt bra under mer subtila förhållanden (som tydligast hörs det i öppningsspåret "The Prince of Persia." Upplyftande tillfällen gick bland annat att finnas i spåret "Destiny." Lite finstämd, majestätisk och lite instrumentvariation sådär som sitter fint. Andra spår såsom "Trusting Nizam", "Hassassin Attack" och "No Ordinary Dagger" påminner lite grand om musiken till det tredje och sista spelet i serien. Det soundtracket var inte en sån jättestor favorit kan jag väl påstå. Mycket elektroniskt slagverk verkar driva de flesta actionspår (modernt? ja. hört det förut? ja. passar det? inte riktigt alltid.) Spåret "Ostrich Race" däremot har en väldigt fartig (hehe farty) och smärre komisk klang (inte helt oväntat under ett strutsrace) och kan bli ett litet oddball inslag.

Men förstås, man ska ju helst (notera helst) inte döma på förhand. Längtar till att se filmen (och att se musiken som den ska vara i filmen förstås) med finfint sällskap i form av moder Åsa, broder Erik och moster Ida.

/V

bajspåse.

2010-05-03 @ 20:16:45
När man väl efter mer än ett års avhåll gör ett videoklipp (som jag dessutom är ganska stolt över) då är det ju självaste fan att den blir bannad från YouTube både på ljud- och bildinnehållet. Det tydligen aldrig långt nog. Hade tagit scenen från "Avatar" där Hometree förstörs och satt det till musiken från King Kong när titelpersonen själv dör. Blev råsnyggt.

/V

Surrounded.

2010-05-03 @ 19:14:04


Morning comes too early and nighttime falls too late
And sometimes all I want to do is wait
The shadow I've been hiding in has fled from me today

I know it's easier to walk away than look it in the eye
But I will raise a shelter to the sky
and here beneath this
star tonight I'll lie
She will slowly yield the light
As I awaken from the longest night

Dreams are shaking
Set sirens waking up tired eyes
With the light the memories all rush into his head

By a candle stands a mirror
Of his heart and soul she dances
She was dancing through the night above his bed

With one hand through the window
he throws the shutters out
against the wall
And from an ivory tower hears her call
'Let light surround you'

It's been a long, long time
He's had awhile to think it over
In the end he only sees the change
Light to dark
Dark to light
Light to dark
Dark to light

Heaven must be more than this
When angels waken with a kiss
Sacred hearts won't take the pain
But mine will never be the same

He stands before the window
His shadow slowly fading from the wall
And from an ivory tower hears her call
'Let the light surround you'

Once lost but I was found
When I heard the stained glass shatter all around me
I sent the spirits tumbling down the hill
But I will hold this one on high above me still
She whispers words to clear my mind
I once could see but now at last I'm blind

I know it's easier to walk away than look it in the eye
But I had given all than I could take
And now I've only habits left to break
Tonight I'll still be lying here
Surrounded in all the light

Rekommenderas starkt! En av deras bästa låtar by far utan att sträcka sig över 10 minuter (inte för att jag bryr mig; vill att andra ska vilja lyssna på den också), snarare bara snäppet längre än hälften faktiskt. En otroligt varm låt. Jag blir jätteglad när jag hör den.

/V

But you know I'm really wired...

2010-05-02 @ 20:11:34


Alltså jag tror fan att jag dör varje gång jag ser det här!

/V

The Whaleburg Crusades 09

2010-05-02 @ 16:51:36Tänkte bju på det här bilderna igår, men men (glömsk? jag? aldrig!)

/V

BTW

2010-05-02 @ 02:17:55
Bästa reklamen:/V


konstateranden 02:12

2010-05-02 @ 02:12:15
 • Sacrament av Lamb of God är ett helt ok album, men på gränsen.
 • Det går att se Avatar på DVD också, inte bara i 3D.
 • Bilderna från förra årets valborg äger sönder de från det här året.
 • Att satsa allt vad du har på cykeln när du har en tävlingsinriktad lillasyster på 10 som följeslagare är kanske inte världens bästa beslut. Hon kan bli förbannad.
 • Nästa Batman-film kommer att ha premiär den 20 juli 2012. Det är återigen Nolan som regisserar och Bale återvänder för det avslutande kapitlet i den här trilogin.
 • Team Moreaus vann Körslaget 2010. Mig kvittar det, hade kunnat se Avatar direkt.
 • Idag är det söndag och imorn är det skola.
 • Jag träffade Adam på Hemmakväll och han kommer till skolan imorn.
 • Jag är döhungrig och ska ta och käka nånting nu.
/V

redneck.

2010-05-01 @ 18:50:45


So goddamn easy to write this,
you make it spill on the page.
So drunk on your self, self-righteous.
The laughing stock of your own fucking stage.

But I ain't one to call names
or throw stones in a house of glass.
You try me.

This is a motherfucking invitation.
The only one you could ever need.
This is a motherfucking invitation.
You try me.

Just one time you got a reason,
heard you had nothing to lose.
A blind preacher for the pin-eyed congregation.
It must be easy to lose.

But I ain't one to call names
or throw stones in a house of glass.
You try me.

This is a motherfucking invitation.
The only one you could ever need.
This is a motherfucking invitation.
You try me.

You can tell the same lie a thousand times,
but it never gets any more true.
So close your eyes once more and once more believe that they all still believe in you.

This is a motherfucking invitation.
The only one you could ever need.
This is a motherfucking invitation.
You try me.

Just one time.


/V

bloglovin