btw.

2011-04-27 @ 23:51:37
Det suger att blogga med Chrome. Hårt. Fick öppna Internet Explorer för att jag blev så less. Då är det fan illa.

/V

beautiful day.

2011-04-27 @ 23:48:11
Okej den här dagen har faktiskt ägt på ganska många punkter. Tyskan och KuHin ägde inte lika hårt däremot, bara så att vi får det ur vägen. Men. På ljudmedian fick jag och Kamil börja arbeta på vår låt igen. Det var faktiskt lite tur att den senast sparade filen fuckade upp för nu har vi en mycket bättre och mer fokuserad mindframe än förut, och jag har en känsla av att den kommer att äga i slutändan. Lite bitterljuvt är det däremot, för vi har kommit på att vi måste ta bort delar som vi tyckte väldigt mycket om för att de artistiskt inte passar in. Nåväl, får spara över dem i en tom GP-fil så får vi se om de kommer till nytta senare.


Nummer två är att jag har äntligen kommit på vad jag ska hålla tal om. Var tvungen att förvarna kära Hannah så att hon inte trodde att jag var knäpp när jag satt ensam i soffan och pratade med mig själv ("Det är lugnt, jag brukar också prata för mig själv".) Tog mig en god 5-10 minuter när jag verkligen fokuserade innan jag lyckades bestämma mig. Grejen är den att jag kom på en grej imorse som jag trodde skulle bli bra, sen så kom jag på att det skulle likna mitt förra tal alldeles för mycket. Har kanske inte skrivit så värst mycket, men jag har en början som jag diggar och bara det känns riktigt bra!


Sen så efter många om och många har CDWOW! äntligen bestämt sig för att skicka iväg "Star Wars V" De hade den nämligen inte i lager visade det sig när jag hade beställt den, så den restnoterades i 7-10 dagar. Under påsklovet. Påsklovet = massa jäkla söndagar. Inte kul! "Star Wars VI" kom för någon vecka sen och ligger fortfarande kvar i sin plats; ser ingen poäng i att öppna något som jag ändå inte ska lyssna på förns jag har båda delarna. Och som sagt, när jag femman kommer har jag 100 album i min samling (tänkte säga skivor men om man ska vara lite petig så har man ju en massa dubbel/trippel-album osv...)!


Sist men inte minst har den andra delen av Dream Theaters trummisletar-dokumentär släppts! Ska inte spoila så mycket för er som faktiskt vill se den (hurra ifall ni gör det!) men jag kan säga att jag blev riktigt taggad av Marco Minnemanns audition. Han verkar vara en jäkligt kul person och en fruktansvärt bra trummis! Synd var det däremot att se att det inte gick så bra för Derek Roddy (som spelat för Nile en gång). Snabb som f-- är han men att jamma på konstiga taktarter gick inte så vidare.Och så måste man ju självklart länka rubriken också. Ha så trevligt nu, men nu ska jag gå och lägga mig i alla fall!

/V

god dag och lycka till allihopa.

2011-04-25 @ 01:19:13
Eugh... orkar inte att jag konstant skjuter upp mitt skolarbete. Bästa sättet att få mig att göra nåt är nog att hänga ut mig själv lite grann. Det här har jag att göra framöver:
  • 3-5 sidors rapport på en tyskabok vecka 21.
  • 2-3 sidors engelska-novell.
  • Nationella talet i svenska om två veckor.
  • Ledarskap på idrotten vecka 17.
Och under påsken har jag åstadkommit:

Inte ett piss.

Novellen har jag bara basidéer till, tyskaboken har jag inte ens här, talet har jag långt ifrån börjat med och ledarskapsuppgiften har jag lite ångest över. Här sitter och jag skriver blogginlägg om vilken skit jag har försatt mig i. Skämmes tamefan. Men efter ett tag blir lasten så pass tung att det känns för tungt att börja lasta av från botten. Däremot, som sagt, har jag ingen annan än mig själv att skylla. Så det här var min uthängning. Hoppas att den har gjort någon nytta.

/V

i lurarna för tillfället, pt. 1

2011-04-25 @ 01:03:38

/V

it's a psychobilly freakout that's what it is!

2011-04-23 @ 13:06:12
Satt för några dagar sen och fick en plötslig impuls att kolla upp den här låten på Guitar Hero 2. Satte igång den och... det är märkligt hur många minnen som kan komma tillbaka. Tror banne mig att jag övade mer på den låten än någon annan (Jordan räknas inte för den klarade jag aldrig av...) Alltså glädjen när jag äntligen klarade av den med tre knappa stjärnor! Har sällan känt nån liknande vinstkänsla i spelsammanhang!


Det är lite roligt för när jag tänker efter påminner det här mig om ett annat fint spelminne jag har. Ska nog inte gå in så mycket i detalj, men jag kan väl nämna att det involverade långt kämpande, en omstartsknappstryckning och spelförbud i en dag.

Yeah.


Alltså den där första videosekvensen... nej fyfan! Så jäkla sur jag blev!

Men men, för er vars musiksmak äger (precis som min då förstås) länkar jag här två stycken olika låtar! Jepp ni hörde rätt allesammans! Först ut är "Adagio for Tron" från Daft Punks soundtrack till "Tron: Legacy". Ett otroligt vackert spår som är ett av de bästa på soundtracket. Nummer två är titelspåret från Chimairas fjärde studioalbum "Resurrection". Ett monsterspår med ett riktigt snyggt huvudriff och en massiv refräng. För er som inte har Spotify lägger jag upp de här också:

Daft Punk - Adagio for Tron

Chimaira - Resurrection

Tack för mig!

/V

is it just me, or does this feel awfully familiar?

2011-04-19 @ 01:26:21
Correct me if I'm wrong.

/V

would you kindly remind me.

2011-04-17 @ 21:10:18
Idag har varit ännu en händelselös dag på lovet. Det här håller inte, jag måste hitta på saker att göra!

Något som däremot fortsätter att fascinera mig till denna dag är hur imponerad jag blir varenda gång jag lyssnar igenom "Cosmogenesis" av Obscura. Ska banne mig recensera skiten nån gång. Borde också införskaffa den. Den och deras senaste, "Omnivium" som jag väntar med att lyssna på innan jag köpt den.

/V

any other name.

2011-04-16 @ 16:10:11
Hade tänkt vara lite ordningsam nu och städa runt i lägenheten samt om ett tag fixa middag (inte för att det kommer bli så svårt; blir till att värma på crêpes och steka upp pannkaka.) Under tiden kommer jag att dra igång med lite Thomas Newman i bakgrunden. Har inte lyssnat så mycket på hans musik egentligen, men nu får det väl bli lite ändring antar jag.


/V

there ain't no such thing as a free lunch.

2011-04-16 @ 13:33:53
Jahapp, då kommer Spotify att "lägga ner" gratistjänsten; eller snarare, försämra den såpass att folk ska lockas till att betala. Begränsningarna innefattar endast 10 timmar musik per månad och att man bara kommer att få lyssna på en och samma låt max fem gånger. Har suttit och bläddrat igenom kommentarsidorna på Facebook och Aftonbladet och kan konstatera en sak:

Folk får allvarligt talat ta och skärpa sig.

Trodde de på allvar att det för alltid skulle vara gratis? Kom igen, var realistiska. Och att det skulle vara för dyrt är faktiskt struntprat. Får man som mig in en liten summa på 1050 spänn i månaden är 50 kronor inte särskilt mycket; inte för det man får. Spotify är ett av de behändigaste musikprogram jag har stött på. Den har en snygg interface och ett sinnessjukt bra utbud. Om man jämför med liknande program som HypeMachine och Grooveshark (som båda har betaltjänster) spelar Spotify i en liga för sig. Allt handlar egentligen om vad man prioriterar. Behövde jag den chipspåsen? Kunde jag ha undvarat allt fika från cafeterian?

Sen finns det ju de som måste lägga ner en större summa pengar per månad. Till dem kan jag bara säga: tough luck. Om man vill lyssna på musik lagligt kan man inte göra det på ett bättre sätt än att betala för det. Jag förstår ifall folk laddar ner för att de inte har råd och struntar fullständigt i om att de tankar för att de är snåla; by all means, kör hårt. Men om man har nog med ekonomi för att kunna hosta upp ynka 50 spänn i månaden, då tycker jag att man ska sluta klaga på Spotify och inse att ingenting kommer någonsin att vara gratis.

/V

wall-e.

2011-04-15 @ 23:15:42
God kväll mina damer och herrar! Idag har påsklovet inletts efter en teaterföreställning, historialektion och inflyttningshjälpstjosan. Blev till att önska folk glad påsk när man lämnade området. När jag hade kommit hem kändes det liksom inte som att det var påsklov, eller att vi kommer att vara lediga nästa vecka. Lite bisarrt, faktiskt. Det känns ju skönt å ena sidan, men å andra sidan kommer man ju inte kunna alla man skulle vilja. Nåja, inte så mycket man kan göra åt för tillfället.

Det var tänkt att vi skulle ha lagat pizza här hemma men mamma skadade ryggmusklerna under förmiddagen så det blev inte av. Det fick bli Älvans istället (vilket är minst lika gott, så inte en gigantisk förlust på den fronten.) Strax efter nio lyckades vi bestämma oss för att se "Wall-E" som man inte har sett på ett bra tag. Den filmen är ju ett litet underverk i sig. Har inte riktigt tänkt på det så mycket de gånger jag har sett den tidigare.


Nu ligger klockvisaren och tickar mot tolvslaget och tanken om att gå och lägga sig lite tidigare är faktiskt inte helt ofattbar.

Hade ju som sagt nationella igår. Det gick väl som det gick. Som en stand-alone text tycker jag att den blev bra, men om den följer alla kriterier det vettefan (skulle skriva ett "inlägg", kändes som att beskrivningen av en sådan var lite vag.) Man var ju nästan redo att slänga iväg häftet innan Elina påminde en om man kanske kommer att ha tal om två-tre veckor sisådär. Kul grej att glömma bort liksom! Åh, ångest och död.

Nåväl. Ha så roligt ni som har det och ni som inte har det önskar jag all världens lycka! Glad påsk!

/V

just a hint though.

2011-04-13 @ 20:17:55
Om vi bortser från det faktum att jag är lat så är en bidragande orsak till mitt minst sagt infrekventa bloggande Google Chrome. Det är en bra webbläsare och allt men jag orkar inte trixa med inläggen med kodning och whatever för att få den att inte ta bort mina tomma rader mellan styckena.


Vi började se "Agora" idag på KuHin. Såg en knapp halvtimme men den verkar ganska intressant so far. Musiken av Dario Marianelli är då smått underbar; fick på allvar gåshud flera gånger. Synd att man inte kunde dra upp volymen ännu mer önskade den inre musikälskaren (omöjliggjort av gränsen på högtalarna och möjliga klagomål från mer ljudkänsliga klasskamrater.)

Imorgon taggar ni Nationella i Svenska B! Eller inte... Fika är inköpt och allt sånt är fixat, men med tanke på att mina ögon har börjat kajka (oj, hade jag inte skrivit om det innan? Ska utveckla här nedanför...) känner jag mig inte så haj på att stirra in i en dataskärm 4 och en halv timme (inte för att det är nånting jag inte har gjort förut, utan för att nu blir jag så pass trött och yrslig efter bara en liten stund att jag måste vila.)

Just det, appropå mina ögon. De har börjat joxa som stryk och det är inte kul. Tänk er lite som autozoom på en kamera. Jag har blivit väldigt ljuskänslig; satt ute och försökte plugga och njuta av solen med Kamil och Elina vilket gick lite halvdant eftersom jag började känna mig yrslig efter ett tag (och nej, berodde inte på vätskebrist.) Klockan halv två nästa torsdag ska jag få fara till en ögonklinik och kolla vad som är felet. Mamma misstänker att det är brytningsfel (jag menar, jag kan ju se ordentligt annars.) Så det blir förmodligen glasögon! Ingenting jag ångestar över precis så länge jag får bestämma vilka glasögon jag ska ha och inte behöver gå omkring i Harry Potter-glas eller peddo-glajjer.

Oh well, önska mig lycka till!

/V

a nightmare to remember, i'd never be the same. what began as laughter, so soon would turn to pain.

2011-04-13 @ 07:00:31

/V

fars dag (på ett sätt).

2011-04-03 @ 21:35:32
God kväll allihopa! Gustaf for tillbaka till Norge vilket var fett tråk (jäveln får lov att stanna i minst en MÅNAD nästa gång.) Innan det så spelade han och jag upp våran omskrivna version av "I Samma Bil" av Bo Kaspers Orkester. Han blev jätterörd och det kändes jättekul för det var asroligt att sjunga den, särskilt när jag och G la stämmor på slutet. Sen så fick han en bok med citat om pappor (med ett citat som vi hade valt ut) och en påse med fyra chokladhjärtan; ett hjärta för mig, Gustaf, Erik och Hannah.
 


Annars har det inte hänt så mycket. Vi har typ mest slaggat vid datorerna och så har vi käkat på Eurasia som verkar ha blivit sämre med tiden, eller så har den kanske alltid varit så (var ju några år sen sist och då beställde jag ändå bara spaghetti med köttfärsås varenda gång.)

Har lyssnat igenom en större mängd soundtracks inom de senaste 24 timmarna. Håller just nu på att lyssna igenom Harry Potter 4. Ska skriva ett lite längre inlägg om det senare.

/V

polemics.

2011-04-02 @ 22:14:55
God kväll folket! Har inte bloggat på särskilt länge får jag lov att medge. Har tappat lite gnistan för skrivandet och skolarbete, men jag försöker. Nu har jag ju ändå faktiskt gjort färdigt historian (kanske dags att slutföra KuHin nån gång) så jag kan väl försöka blogga lite också. Det är som nån form av disciplinhållande för mig (jag menar det är ju inte precis som att det är bloggandet som tar upp all min tid på datorn) så ifall jag bloggar gör jag med största sannolikhet lite skolarbete av och till.

Så det blir väl till att försöka blogga om mångt och mycket. Det lär väl bli mest musikinlägg (de tar som minst tankeverksamhet att färdigställa) men nån godbit från IRL-världen kan väl dyka upp lite hipp som haver.

Dagens låt (och en av mina favoriter för tillfället): Mastodon - Blood and Thunder

/V

bloglovin