jamen då måste det ju vara sant.

2011-05-21 @ 11:22:17
Jag och mamma sitter på balkongen. Erik och Hannah kommer ut.
Mamma (till Erik): Ja där ser du, jorden har ju inte gått under!
Erik: Nä jag vet, jag läste det på Aftonbladet.Ska du till Kulturnatta? Det ska jag i alla fall. Ska först till teatrarnas visning halv tre, och efter bion ska jag se på Amandas modevisning (jag har ju för fasen klippt musik till den, då är man ju nästan illa tvungen!) klockan 23.

/V

the battle of kerak.

2011-05-16 @ 22:28:28
Har suttit och läst tyska och pluggat matte till lite olika soundtracks. Först ut var en del ur "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides" (petig som jag är skrobblar jag ingenting som inte har korrekt titel/artist osv, osv.) Lite meh över det hela; inte mycket till stilistisk variation här inte. Spåret "Mermaids" var däremot en höjdpunkt (bästa PotC-soundtracket kommer nog förmodligen alltid att vara "At World's End".) Detta följdes upp utav "The Chronicles of Narnia: the Lion, the Witch & the Wardrobe" samt "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian" av Harry Gregson-Williams. Tvåan är helt klart bättre, men ettan är ju inte dålig för det. Bara lite all-over-the-place så att säga. Men alltså, det temat. Jag typ dör en smula varje gång jag hör det. Tveklöst en av de starkaste melodierna i filmmusikens historia. Nu är jag däremot på slutet av "Kingdom of Heaven", ett riktigt stark soundtrack ännu en gång av Gregson-Williams. (Nu kom jag av en ren olyckshändelse in på "The Prince of Persia"; måste bara lyssna på det spåret innan jag går och lägger mig!)Nu får ni alla önska mig lycka till imorgon på nationella provet i Matte B! Här hoppas vi inte på nånting annat G kan jag hälsa! Efter det blir det väl till att ta tag i massa annat skolarbete, samt läsa ut "Momo" (som faktiskt börjar bli rätt intressant) så jag kan skriva min tyskarapport som jag nu prioriterar över allt annat skolarbete. Om det är nånting jag inte vill så är det att sänka mig i tyska. Språk-ämnena är typ de ämnena som jag är riktigt bra på i skolan, så om jag sänker mig blir jag väldigt sur.

/V

celestial spheres.

2011-05-15 @ 21:22:23
Nu är det hockey som gäller! Fick samtidigt en ohygglig lust att lyssna på Obscuras "Cosmogenesis" efter att lyssnat igenom deras senaste "Omnivium" på stereon (ett makalöst album kan jag bara hälsa.) Så här sitter jag, med riktigt grym tech-death i öronen samtidigt som VM-finalen visas på TV:n. Känns lite fel det här...Hell yeah mina Photoshop-skills äger!

BTW, är det värdare att betala 20 spänn extra i frakt för att få en vara mellan 8-19 dagar eller spara 20 spänn och behöva vänta i 18-32 dagar?

/V


specular reflection.

2011-05-15 @ 03:14:22
God natt gott folk (kväll kändes fel att säga men ni fattar vad jag menar.) Ändå kul att vi kom trea i Melodifestivalen (ja, vi slog över till ettan när vi sett färdigt Spider-Man 3.) Det var fett förvånande, men sjukt roligt. Ett jäkla uppryck sen 2007-2010 (The Ark tog sig till artonde plats, Charlotte Perrelli likaså året därpå, Malena Ernman knep tjugoförsta platsen och Anna Bergendahl tog sig inte ens förbi semifinalen.)

Sitter och lyssnar igenom Between the Buried and Me's nya EP "The Parrallax: Hypersleep Dialouges". Jag fattar alltså inte hur de lyckas. Så underbart att höra ny BtBaM-musik. Allting låter så... jag vet inte. Orden springer ifrån mig. Nu började "Augment of Birth". På riktigt, en av de snyggaste slingor som någonsin har öppnat nån låt. Så jäkla cool. Jag längtar tills jag får tag på bra tabs till de här låtarna så jag kan sitta och vältra mig i nya awesomea saker jag kan kopiera.Bara en förhandspeak på 6 ½ minuter istället för 11; verkar som att drygsmurfarna på Nuclear Blast har bestämt sig för att blocka fullversionerna.

/V

descending divine lights burn a hole in the sky.

2011-05-14 @ 19:19:35
God kväll! Det är nästan oroväckande tyst här i vardagsrummet. På riktigt, det är lite creepy alltså. I vilket fall som helst så borde jag ha läst Momo idag (min tyska-bok, reds. anm.) men har gjort allt annat än det. Spenderade första delen av dagen med att sortera DVD-filmer med min kära lillebror (det är nästan förvånansvärt hur mycket plats man kan få om man rensar undan en massa onödigt tjafs.) Sedan ringer moster version äldre och undrar om vi skulle vilja fara till Godishuset så skulle hon bjuda på godis. Om nom nom, säger jag bara. Kom hem, fortsatta med sorterandet och sen så hade jag dötid. Där hade det varit ett perfekt tillfälle att börja läsa. Men nej, jag sätter mig och skriver på Elysium istället och lägger coola filmmusiksreferenser (inte för att det faktiskt inte är skolarbete, men eh... man kunde använt tiden bättre.)

Så ikväll blir det Eurovision. En liten stund i alla fall. Som mamma la fram det "[Efter Eric Saade] får vi sätta igång nånting annat, orkar inte se alla skitlåtar som kommer efter." Då taggar jag faktiskt Spider-Man 3 lite grand. Väldigt länge sedan jag såg den. Minns att jag inte tyckte om den särskilt jättemycket, men det går ju alltid fint med en ny chans (som oftast.) Och hela den här taggen grundar sig i ett inlägg om ett soundtrack till en ny film som heter Priest av Christopher Young. Började googla runt och hittade en svit med Spider-Man 3-musiken (som aldrig släppts officiellt) på tuben och det lät awesome! Sedan funderar jag faktiskt på ett göra ett blindköp av Priest-soundtracket. Har medvetet undvikt samples men det låter från andras kommentarer som att det är riktigt bra. Vet man dessutom vad den här mannen är kapabel till så blir man inte mindre spänd. Bara lyssna.

/V

let the guilt go.

2011-05-09 @ 00:08:10
God kväll (och snart natt dessutom). Ska alldeles alldeles snart gå och lägga mig, men jag tänkte bara skriva lite först. Har suttit och dragit igenom CDWOW! och funderar på vad man ska köpa härnäst. Har också stuckit in huvudet på LaLaLand Records och MovieScore Media. Varför ska det finnas så mycket musik man vill ha? Blir ju asjobbigt att bestämma sig ju...
  • Amon Amarth - Surtur Rising
  • In Flames - Whoracle
  • James Peterson - The Red Canvas
  • Korn - Korn III: Remember Who You Are
  • Patrick Doyle - Thor
Dessa album står det mellan för tillfället. Lite oväntat med Korn, no? Känner också det men precis som när jag köpte Slipknots "All Hope Is Gone" kan man ju alltid bli positivt överraskad. Har som mest läst bra recensioner och hört några enstaka sekunder (som låter riktigt nice) så det blir nog kul. Alltid roligt att bredda sina vyer liksom.Ska nog köpa en vinylspelare i framtiden när jag flyttat hemifrån. Suttit och googlat lite såna också. Kan inte nån bara donera en sådär ja, säg, FÖRMÖGENHET, till typ, mig? Jag skulle lätt kunna hålla koll på de pengarna...

Just det. Det där med pluggningen. Det gick väl sådär. Har i alla fall gått igenom tyskaglosorna några gånger! Fast jag kan inte riktigt tro mig själv när jag än en gång skjuter upp ett arbete till sista kvällen (hej engelska-novell)...

/V

hooray for love, hey i'm only trying to find a new way

2011-05-08 @ 11:50:59
Sol! Sitter balkongen och bloggar och det känns riktigt jäkla awesome! Blir till att plugga plugga plugga idag, men det ska nog lösa sig tror vi. Premiärade glass igår med Hannah och Erik. GÖTT!/V

a spectre from the next life breathes his fog on the pane.

2011-05-06 @ 17:11:34


Min dator bestämde sig för att dö två stycken in i ett osparat inlägg. Kan väl sammanfatta och säga att starten på den här fredagen har sugit. Försov mig, hann inte läsa igenom engelska-häftet en extra gång, gick in i klassrummet och skrev det absolut sämsta engelska nationella prov jag någonsin har skrivit. Ett MVG får jag inte. Möjligen ett VG. Vad som gör mig så sur är det faktum är att jag egentligen är riktigt bra på engelska; det är tveklöst mitt bästa ämne inom skolan.

Vad som däremot verkade ha gått bra var svenska-talet som äntligen gjordes bort igår. När jag pratade med Bitte lite senare sa hon "Alltså, det tog dig 3 minuter och 26 sekunder innan du kollade på dina stödord..." Låter liksom ganska positivt. Senare på kvällen var jag och mormor och lyssnade på en konsert på NorrlandsOperan. Den öppnades med Frederick Delius "A Walk to Paradise Garden", ett otroligt fint mellanspel i hans opera "A Village Romeo & Juliet". Stycket följdes upp med Modest Mussorgskijs "Dödens sång och visor". När den ryska basbarytonen Vassily Savenko tog ton kunde man inte göra annat än att häpnas. Mina öron har tveklöst börjat ta till sig den operatiska sångstilen, mer nu än innan. Konserten avslutades med Pjotr Tjajkovskijs sjätte symfoni, "Pathetique". Sällan om någonsin har jag hört något så makalöst framföras. Att plocka ut en favorit av de fyra satserna är inte lätt, men om jag är tvungen säger jag för tillfället den sista satsen; ett riktigt emotionellt kraftstycke. Ni som inte var där missade något otroligt.

/V

sail away, hey i'm sorry, everyday's a new day.

2011-05-04 @ 07:20:03


Devin Townsend släpper två nya album den sextonde nu i maj. Är riktigt taggad! Han har gjort ett par riktigt, riktigt bra låtar. För er som redan har hört "Life" och tyckte om den så kan jag inget annat än rekommendera "Hyperdrive" från "Ziltoid the Omniscient".

Måste börja förbereda mig för att fara nu, men ni får ha det så bra!

/V

funny feeling.

2011-05-02 @ 09:57:01
Lite lustigt hur mycket mer estet man kan känna sig bara genom att gå omkring i fingerhandskar. Borde fett göra det oftare, är asskönt ju. Lite tråkigt/märkligt/fucked up är att det typ snöade när jag cyklade påväg till skolan. Skulle nu vilja inkludera en ganska klockren DBPB som jag läste tidigare imorse:Ska ha matte nu så,

Ta-ta

/V

bloglovin