hierro.

2010-10-17 @ 00:03:59


På en färjetur ut till ön El Hierro försvinner Marias son Diego. Tre år senare får hon senare får hon ett samtal om att man har hittat hans kropp. När hon börjar gräva djupare upptäcker hon att vissa saker bör lämnas ifred.

Hierro är en spansk film från 2009, regisserad av kortfilmsregissören Gabe Ibáñes. Fotot är mycket vackert, med många surrealistiska bilder på vatten, som är ett genomgående element i hela filmen. På ett sätt eller ett annat så finns det nån form av vatten med i varje scen. Elena Anaya ger ett väldigt trovärdigt porträtt av en skärrad kvinna som desperat försöker hitta sin son vid liv. Musiken av Zacarías M. de La Riva växlar ofta mellan pianospel som inger en flytande känsla och lite tyngre, mer melodramatiska ackordskiften på stråk. Spänningsscenerna använder sig utav "hoppande" lågt stråk, som känns fräscht i jämförelse med många standardmetoder för likartade filmer.

Det enda jag kan anmärka är att slutet ganska väntat, och vissa plot-holes här och var. Annars är det en väldigt snyggt gjord film som jag skulle rekommendera till de flesta.

/V

P.S. Fortsätt fråga! D.S.
P.P.S. Kolla gärna in min nya låt :D! D.S

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

        Kom ihåg mig?
bloglovin