the tales that really matter.

2010-11-28 @ 23:14:47
Tjenare, min ack så trogna läsarskara! (jag har faktiskt typ 8 på bloglovin, fatta chocken! please step forward so that I may reward you!) Idag har jag varit på skolarbeteshumör. Yep. Helt sant, I shit you not. De senaste dagarna har jag läst ganska mycket av "Paradise Lost" som jag läser på engelskan. Önskar att jag inte hade mänskliga behov ibland så att jag kunde läst den ostört i en vänding. Nej, då är man trött och hungrig och klart fan att man inte kan läsa vidare då. Eller så är ögonen trötta. Eller så måste man på toa, und so weiter und so fort. Så bra är den boken. Alltså jag är helt allvarlig. Har inte varit så fångad av en bok på år och dar.Så jäkla bra låt. Relaterar till bilden, faktiskt. Eller ja, relaterar till historien som bilden relaterar till X).

In other news: Har kommit på en sorts idé till ett manus! Fattar ni hur awesome det här känns? Har haft idétorka i typ hundra år. Det känns så bra att kunna släppa det där Inferno-manuset, låta det växa ett tag medan jag arbetar med annat. Kommer säkert att komma tillbaka till det om nåt år med ett helt fräscht perspektiv på saken. Jag har inte tänkt att spoliera scenen för er, den är för ung för det. Än så länge är det bara anteckningar, sketcher. Sätter jag det på bloggen präntas det liksom fast och då får jag en press på mig som jag känner att jag inte vill ha.

Har också filat på Hamletmanuset som vi ska spela in imorgon. Ehrm... Har inte så stora förhoppningar om att vi kommer att lyckas med det alltså. Allt beror ju på hur mycket vi orkar satsa (och först och främst, kan satsa.) Och det känns inte som att vi har så mycket tid kvar att spela på (två facking lektioner XI.)

Imorgon ska bli jäkligt nice däremot. Klockan 16 är det genrep för musik och danstreornas projekt och då ska en utvald skara kolla på den och göra anteckningar inför föreställningarna vi ska spela in.

Har spenderat dagen med att lyssna igenom Två Tornen Complete Recordings. Där har vi episk musik.

Cee ya!


/V

seasoned wolfs shed tears on winter's eve.

2010-11-24 @ 22:42:49
To be honest, I have no idea why I am being so cryptic at the moment. Or maybe, yeah, I think I know why and that in combination with an urge to blog is never a good idea. I also find it easier and more worthwile to write stuff in English. It's like the part in my brain where my English vocabulary is has grown bigger and bigger over the years and decided to make itself the most natural language for me. Of course Swedish is and will always be my primary language but using English instead of Swedish feels like... I don't know, switching between metal and soundtracks. Listening to scores make me feel a little more educated and I thoroughly enjoy doing it, but in the end metal will always be my roots.

It finally feels like we're getting somewhere. The riffs on the first part of the verse are practically done. The only things missing are the strings and bass. We now also have our vocalist. Some lyrics are laid out but not yet entirely finished. We have a great concept that we've been working on (as we are planning to make several more songs, of course.) I'd say that collectively our main sources for inspiration are Fear Factory, Sybreed, Nevermore, Dream Theater, some Opeth and film scores in general. This is going to be epic.

So next week we're going to film the music and dance third graders project "Hitta Joppe". Feels good. We just need to plan everything and then I think we'll be just fine. I'll handle the switching between cameras-system (trekamerasystemet) for the second time in a row (after this years VAFF.) Just one show though; as we'll be shooting two of them someone else will do the other one.

Actually, I started this post with a rather confessionate poem. And then I deleted it. In any case it felt good that I at least had written it. Sort of like scribbling down things on a piece of paper then burning it. It's like the thoughts aren't only in your head now.

/V

cowboys from hell!

2010-11-19 @ 20:21:52
Tja. Vi steker.

Fick bilderna av Elina.

/V

fernando är fan bäst.

2010-11-19 @ 17:09:54


Härmar skolans nya dörröppnare:
"BIP! BIP!"

Diskuterar fingerscanners på datorer 1:
"Jag hade en kompis som hade en sån, han gjorde så här (sätter fingret på datorn) PSCH (samtidigt som han med händerna öppnar två dörrar som går åt sidorna och kliver in)

Diskuterar fingerscanners på datorer 2:
"Kolla jag har en sån, här!" (pekar på en fingerformad förmörkning på hans dators skrivbord)
"Vadå är det en scanner?"
"Nej det är en fettfläck!"

Han är ju fan otrolig :D!

/V

where do we go now?

2010-11-19 @ 16:59:38
Hejsan och hallå bloggen! Sitter och svälter framför brödboxen as we speak. Väntar på att Hannah ska komma hem så kan vi börja laga mat. Pasta med köttbullar och brunsås. Det är gött ^^. Idag var det stilbytardagen på Midgård. Rätt intressant att se vad folk skulle klä ut sig till. Lite roligt att typ enda gången gangsters syns på Midgård är då man ska byta stil XP. En av dagens höjdpunkter var ju lätt Niclas Top Gun-entré på manuslektionen. Själv var man gangster X). Vissa var lame-oes och hade inte klätt ut sig, men Kamil var Nils, Nils var stekare, Elina var pirat och Krille var skolpojke. Bland andra då förstås. Orkar inte rabbla upp alla XP.


Foto av Lina Hedberg.

Om ni struntar i den outklädda kinesen i förgrunden så ser ni mig i mina sista minuter som gangster och ett av världens bästa that guy-face på Kamil. Elina finns också med till vänster.

Som sagt, väntar på mat. Lillfröken kom hem tomhänt. Underbart. Har skickat iväg henne till OK. This is going to take time.Awesomet album. "Regenesis" och "Stream of Consciousness" är höjdpunkter.

/V

lata jag.

2010-11-18 @ 20:25:58
Eugh. Har bara inte haft orken att dra ihop ett blogginlägg. Kommer inte att skriva något jättevettigt nu heller. Kan däremot säga att jag fick G på matteprovet! Alltså glädjen där! :DLyssnar på detta. Mmm... (ingen länk därför att Spotify har specat med albumet. Låtarna finns där... men se för er själva.)

/V

it's all a bad dream, right?

2010-11-14 @ 02:15:02
... right?

/V

pulse.

2010-11-14 @ 02:12:51
Är överväldigande trött. Det här blir ett kort inlägg. Liten status: Lyssnar igenom "The Pulse of Awakening", min dator håller på att dö och strömsladden ligger på golvet nedanför sängen. Ska till morfars imorgon för fika.

/V

a mansion in the darkness.

2010-11-12 @ 00:27:13
Tjosan b-loggen. Sitter och småtröttar lite grann. Lyssnar på "Abigail" av King Diamond. Där har du riktigt bra old-school heavy metal. Sångaren har ju ett helt galet omfång. Hans falsett är bara vansinnigt! Lyssna bara på "The Family Ghost" (inte den bästa låten) för att höra någon som verkligen hoppar mellan lägen. Lyssnade igenom "Demigod" av Behemoth lite tidigare. Mutade Robot Unicorn Attack och hade musiken igång samtidigt. Det var en unik upplevelse I tell ya. Bra album btw. Inte lika lätttillgänglig som "Abigail", men i överlag väldigt bra. Särskilt "Conquer All". Den är ju så mäktig att jag blir knäpp bara jag tänker på det.LEDIG IMORGON :D!

... och så var det med. Har en tonvis med grejer jag måste göra. Känns asdrygt. Vill verkligen inte ha matteprov på tisdag. Källkritik ska in. Favoritlåt ska väljas och presenteras på tyska. Häfte ska fyllas i. Hamlet ska läsas. Paradise Lost ska läsas. Allt ska göras. Kan herr och fru Procrastination bara dra åt helvete?

Fick mina kära beställda skivor. Mer om det imorgon, ifall jag orkar och/eller har tid.

/V

peppschlami?

2010-11-08 @ 21:39:57
Spännande dag idag. Börjades med att vi fick byta till en ny mattelärare. Nina heter hon. Verkade ganska trevlig, men snackade senare med några som haft henne tidigare. Hon var tydligen inte världshistoriens bästa lärare. Nåväl. Det bestämdes i alla fall att vi ska ha matteprovet nästa tisdag. Awesome. På kulturhistorian fick vi leka levande statyer. Vi valde den hellenistiska stilen, alltså mycket känslor och uttryck. Att motivet blev mig sönderslagen av Choong samtidigt som Kamil och Julia höll och Elina gjorde... nånting var väl kanske inte så oväntat. Vid slutet av lektionen sa också Karin att hon hade haft "väldigt roligt" när hon läst mitt filosofiarbete. Oh shit, tänker jag. Tydligen hade jag skrivit på nåt analytisk, observerande sätt och hon tyckte det var väldigt kul att se någon som har en fallenhet för att skriva såna här texter. Jag fattade hälften av vad hon snackade om.

På tyskan har vi nu påbörjat salamiförsäljning. So far har jag sålt 5. Utan att lämna lägenheten. Vad bäst jag är.

VILL DU HA SALAMI ÄR DET BARA ATT RINGA ELLER MAILA ELLER KOMMENTERA! TRE OLIKA SMAKER! 42 CM, 800 GRAM FÖR 165 SPÄNN!Awesome spellista: Textures

/V

all is lost, with nothing fulfilled.

2010-11-08 @ 07:38:35
Så var höstlovet slut... och jag har kanske gjort max en eller två vettiga saker under veckan. Inte ens bloggat har jag. Jag fattar det inte riktigt. Det är som om att när man faktiskt har tid så orkar man inte, eller för att man gör så jäkla lite på dagarna att det inte finns något vettigt att skriva om. Typ:

"Hej bloggen,

Klev upp ur sängen idag

...

/V"

Eller nåt sånt.

Så vad finns det att se fram emot? Den här veckan? Inte så mycket. Jag är däremot ledig tisdag och fredag, verkar det som. Tre av de fyra skivor som jag beställt kommer kanske också i veckan (Drag Me To Hell, The Wolfman & Prince of Persia; beställde också musiken till HP 7 Pt. 1 men den släpps inte förns den 16:e.) En vecka som däremot kommer att bli awesome är nästa vecka. Räknade på mina 10 fingrar åtminstone 6 awesome saker kommer att hända då:
  • Premiären av Harry Potter och Dödsrelikerna del 1.
  • Soundtracket till det kommer förhoppningsvis samma vecka.
  • Vi har förhandsbokat Assassin's Creed: Brotherhood som släpps den 18:e.
  • Vi ska äntligen införskaffa en ny TV! Det är lätt värt att skippa nästan alla sina julklappar för det här. Hittade en väldigt bra för strax under 8000 spänn.
  • Har kollat in en nice Blu-Ray spelare för ett riktigt jäkla awesome pris som vi ska skaffa då också (tack Konsumentguiden!)
  • Så självklart ska vi skaffa en film för att provse liksom. Har kollat på GameReactor lite av och till (de recenserar Blu-Ray och sätter betyg på filmen, bilden, ljudet och extramaterialet.)
Vad som däremot inte är awesome är matteprov. Verkligen inte.

/V

bloglovin